מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
כ"א ניסן התשפ"ו | 08.04.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מצבורי נשק ותכנון פיגועים: נגזר דינם של חברי תא חמאס בגרמניה

הארבעה פעלו כשליחים זרים של הזרוע הצבאית של חמאס, ואגרו כלי נשק בכמה מדינות באירופה. בין היעדים שנבחנו: שגרירות ישראל בברלין, בסיס חיל האוויר האמריקני רמשטיין וכן אזור שדה התעופה הישן טמפלהוף בעיר

מצבורי נשק ותכנון פיגועים: נגזר דינם של חברי תא חמאס בגרמניה
משטרת גרמניה צילום: שאטרסטוק

בית המשפט בגרמניה גזר בין ארבע לשש שנות מאסר על ארבעה גברים שמשתייכים לתא מחתרתי שקשור לחמאס והורשעו בתכנון פיגועים עתידיים נגד יעדים ישראליים ויהודיים באירופה.

לפי הכרעת הדין של בית המשפט לערעורים בברלין, הארבעה פעלו כשליחים זרים של הזרוע הצבאית של חמאס, ואגרו כלי נשק בכמה מדינות באירופה. בין היעדים שנבחנו: שגרירות ישראל בברלין, בסיס חיל האוויר האמריקני רמשטיין וכן אזור שדה התעופה הישן טמפלהוף בעיר.

בנוסף, אותרו מצבורי נשק במדינות נוספות ובהן פולין, בולגריה ודנמרק. הם נעצרו בדצמבר 2023 ומאז שהו במעצר. למרות ההרשעה, הארבעה הכחישו את השתייכותם לחמאס.

הגברים, בגילאי 36 עד 58, הורשעו בחברות בארגון טרור זר, כל הארבעה סייעו בבניית מחסני נשק כחלק מ"הכנות לביצוע פיגועים נגד מטרות יהודיות וישראליות במדינות אירופה", אמרה נשיאת בית המשפט, דוריס הוש.

שני מחבלים עם אזרחית לבנונית ואחד עם מצרית נעצרו בגרמניה. הרביעי עם אזרחות הולנדית, נעצר בהולנד. התובעים אמרו כי הגברים ניסו גם לאסוף נשק ממקום בפולין, אך לא הצליחו לאתר אותם למרות מספר ניסיונות.

חמאס מלחמת חרבות ברזל גרמנה הולנד פולין

 צבע אדום

art