אדר גיציס: מטח רחב יחסית לחיפה והקריות, ככל הנראה עשרות שיגורים
האמריקאים זועמים על המלחמה ומצמצמים הוצאות בסיסיות
זינוק של כ-34% במחירי הדלק בארה"ב בתוך חודש מאלץ גם את מעמד הביניים לוותר על מזון, נסיעות ובילויים
העלייה החדה במחירי הדלק בארצות הברית מתחילה לחלחל לשגרת החיים של אזרחים רבים, שנאלצים לבחור בין הוצאות בסיסיות לבין תדלוק הרכב. עבור חלקם מדובר בדילמה יומיומית שמשפיעה ישירות על איכות החיים.
בynet דווח כי מחיר הדלק הממוצע עומד כיום על כ-3.98 דולר לגלון, עלייה של 1.04 דולר בתוך חודש בלבד, כלומר כ-34%. ההתייקרות מיוחסת בין היתר להסלמה במזרח התיכון ולפגיעה באספקת הנפט דרך מצר הורמוז, שדרכו עוברים כ-20% מהנפט העולמי.
המשמעות מורגשת היטב בשטח. עובדים רבים מדווחים כי הם מצמצמים קניות מזון, מוותרים על ארוחות מחוץ לבית ומגבילים נסיעות לא הכרחיות. גם בקרב מי שמגדירים עצמם כמעמד הביניים ניכרת פגיעה, לאחר תקופה ממושכת של עליות מחירים בתחומים נוספים.
נתונים מהשטח ממחישים את הקצב. נהג משלוחים בטקסס תיאר כיצד מחיר הדלק בתחנה שבה הוא מתדלק זינק מ-2.45 דולר לגלון ל-3.83 דולר בתוך פחות מחודש. במקביל, הכנסותיו ירדו והוא נאלץ לחפש מקורות הכנסה נוספים.
גם מי שאינם תלויים ישירות בדלק מושפעים. תושב קולורדו שנאלץ לשכור רכב בנזין גילה כי שבוע נסיעה עלה לו יותר מחשבון טעינה חודשי לרכב חשמלי.
מומחים מעריכים כי גם במקרה של רגיעה, הירידה במחירים תהיה איטית יחסית, בקצב של סנט עד 3 סנט ליום. עד אז, עבור רבים בארצות הברית, ההתלבטות בין דלק לבין הוצאות אחרות צפויה להימשך.
