מוטי קסטל: אגב, לאלו שחגגו אתמול על דברי הרמטכ"ל, הנה תמלול מדויק ממה שהתרחש בקבינט: רה"מ נתניהו: "הרמטכ"ל, משפט סיום בבקשה". הרמטכ"ל: "אני אומר משפט אחרון שלי: בלי שלושת החוקים האלה, חוק הגיוס, 36 חודשים וחוק המילואים, צה"ל יקרוס, צה"ל לא יהיה כשיר לביצוע משימותיו השוטפות, הבט"ש ובוודאי לא במצבים של מלחמה. אני נותן פה הערת אזהרה והתרעה על סד"כ המילואים שלנו. מוטיבציה אדירה, הם לא יחזיקו מעמד, הם פשוט לא יחזיקו מעמד. חייבים לטפל בדבר הזה ואני אומר יפה שעה אחת קודם". רה"מ נתניהו: "תודה". איך נאמר בעדינות? לפי הדברים האלו הרמטכ"ל תומך בחוק שאתם מתנגדים לו...
טראמפ משהה את תקיפת מתקני האנרגיה: "השיחות מתקדמות טוב מאוד"
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע על הארכת האולטימטום לתקיפת מתקני האנרגיה באיראן ב-10 ימים נוספים, לבקשת טהראן, וציין כי המגעים מתקדמים "טוב מאוד". במקביל דווח כי טרם נקבע מועד לפגישה בין הצדדים, וכי קיימים פערים בין ישראל לארה"ב סביב תנאי ההסכם
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע הערב (חמישי) כי הוא מאריך פעם נוספת את האולטימטום שהציב לתקיפת מתקני האנרגיה באיראן. לדבריו, ההחלטה התקבלה לבקשת ממשלת איראן, וכי תקופת ההשהיה תוארך בעשרה ימים – עד יום שני, 6 באפריל 2026, בשעה 20:00 לפי שעון מזרח ארה"ב.
בהצהרתו ציין טראמפ כי השיחות נמשכות, והדגיש כי למרות "הצהרות שגויות מצד כלי התקשורת המזויפים ואחרים", הן מתקדמות בצורה טובה מאוד. מוקדם יותר היום אמר כי איראן אפשרה לעשר מכליות נפט לעבור במצר הורמוז, כמהלך שנועד להמחיש רצינות במשא ומתן. עם זאת הבהיר כי השתלטות על הנפט האיראני נותרת אפשרות, אם לא יושג הסכם.
למרות האותות שמגיעים מצד טראמפ בנוגע לנכונות למשא ומתן לסיום המלחמה, במהדורת כאן חדשות דווח כי נכון לעכשיו לא נקבע מועד לפגישה בין איראן לארה"ב בתיווך פקיסטן. לפי שלושה גורמים המעורים בפרטים, המגעים נמשכים אך טרם הבשילו לכדי מפגש רשמי. עוד צוין כי בהתבסס על ניסיון העבר, במקרה של הסכם איראן עשויה לשגר מטחי סיום לקראתו.
גורם ישראלי אמר לכאן חדשות כי איראן כבר "מדברת במונחי תמונת סיום", אך מציבה דרישות משמעותיות בפני ארה"ב. במקביל דווח על חילוקי דעות בין ישראל לבין ממשל טראמפ בנוגע לשלושה סעיפים מרכזיים מתוך מסמך בן 15 נקודות שהוצג לאיראן.
לפי שני מקורות שנחשפו לתוכן ההצעה האמריקנית, מוקדי המחלוקת הם ניסוח מעורפל בנוגע לעתיד תוכנית הטילים הבליסטיים של איראן, סוגיית העברת האורניום המועשר לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, וכן היקף ההקלות בסנקציות הכלכליות שהטילו ארה"ב ואירופה.
בישראל מציינים כי השיח עם ארה"ב נמשך, וכי ייתכנו שינויים בנוסח ההצעה. לצד זאת, קיים חשש כי טראמפ יבחר בעצירת אש זמנית לצורך קידום המשא ומתן עם טהראן.
