מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 10°c
בית שמש 12°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
י' ניסן התשפ"ו | 28.03.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 10°c
בית שמש 12°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המשנה ליועמ״שית: נתניהו פעל בניגוד עניינים במינוי יו״ר הרשות השנייה

המשנה ליועמ״שית גיל לימון קבע כי ראש הממשלה נתניהו פעל בניגוד עניינים כאשר השתתף במינוי ד״ר יפעת בן חי-שגב, עדה במשפטו שאף הוכרזה כעדה עוינת. במקביל נבחנות המשמעויות המשפטיות, כשברקע עתירה לבג״ץ נגד המינוי

המשנה ליועמ״שית: נתניהו פעל בניגוד עניינים במינוי יו״ר הרשות השנייה
נתניהו בכנסת בחודש שעבר צילום: Yonatan Sindel/Flash90

המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, גיל לימון, קובע כי ראש הממשלה בנימין נתניהו פעל בניגוד עניינים כאשר השתתף בדיון ובהצבעה על מינויה של ד״ר יפעת בן חי-שגב ליו״ר מועצת "הרשות השנייה" (המפקחת על הטלוויזיה והרדיו), לאחר שבן חי-שגב העידה במשפטו.

הדברים נכתבו במענה לפניותיהן של חברות הכנסת קארין אלהרר וטל מירון. לפי המכתב, בהתאם לחוות דעת למניעת ניגוד עניינים שנקבעה לנתניהו ואושרה בפסיקת בג״ץ, עליו להימנע ממעורבות בהחלטות הנוגעות לעדים במשפטו.

סטתה מגרסתה כעדת תביעה - ונתניהו הצביע בעד מינויה כעת

לימון הבהיר כי בן חי-שגב נמנית עם עדי התביעה בתיק, ומופיעה ברשימת העדים שצורפה לחוות הדעת. עוד צוין כי במהלך עדותה סטתה מגרסתה במשטרה, והתביעה ביקשה להכריז עליה כעדה עוינת – ובית המשפט אפשר להגיש את הודעותיה במשטרה.

בהתאם לכך נקבע כי נתניהו היה מנוע מלעסוק במינויה, שכן מעורבות בהחלטה הנוגעת לעדה במשפטו עלולה לעורר חשש להשפעה על ההליך הפלילי ועל עדים נוספים. למרות זאת, מפרוטוקול ישיבת הממשלה עולה כי המכתב שהזהיר מפני העלאת הנושא הובא בפני השרים, אך נתניהו החליט להשאיר את המינוי על סדר היום ואף השתתף בדיון ובהצבעה.

עוד עולה כי טרם הישיבה פנה משרד המשפטים לשר התקשורת ולמזכיר הממשלה בבקשה שלא להעלות את המינוי להצבעה, לצורך השלמת בדיקות עובדתיות ומשפטיות – בקשה שלא התקבלה.

לימון ציין כי היועצת המשפטית לממשלה בוחנת כעת את המשמעות המשפטית של הפרת הסדר ניגוד העניינים, וכי עמדתה תובא גם במסגרת תשובת המדינה לעתירה שהגיש ארגון העיתונאים לבג״ץ.

עתירה לבג"ץ נגד מינוי ההרכב החדש למועצה המפקחת על התקשורת המשודרת

ביום רביעי ארגון העיתונאים עתר לבג״ץ נגד אישור הרכב מועצת הרשות השנייה, וטען כי מדובר ב"מחטף לא חוקי" שבוצע תוך התעלמות מעמדת היועמ״שית ובחיפזון. בעתירה נטען כי ההליך התקדם ללא בירור טענות ופניות, לרבות מצד משרד המשפטים, וכי לא הייתה דחיפות במינוי מאחר שהמועצה הקיימת ממשיכה לכהן במלוא סמכויותיה.

עוד נטען בעתירה כי בהרכב המועצה החדשה קיימת זיקה פוליטית מובהקת של חלק מהמועמדים, בהם ד״ר בן חי-שגב, עו״ד כנרת בראשי וד״ר חיים שיין, וכי הדבר עלול לפגוע באמון הציבור במקצועיות הרגולטור. בנוסף נטען לכשל בייצוג האוכלוסייה הערבית, לאחר שמונה נציג אחד בלבד מקרב המיעוטים לעומת שניים במועצה היוצאת.

בעתירה מבקש הארגון להוציא צו ביניים שיקפיא את כניסת המינויים לתוקף, בטענה לפוליטיזציה של שוק התקשורת ופגיעה בדמוקרטיה. בית המשפט הורה לממשלה להגיב לעתירה, אך בשלב זה לא הוציא צו ארעי.

בנימין נתניהו גיל לימון משפט נתניהו יפעת בן-חי מועצת הרשות השנייה היועצת המשפטית לממשלה (היועמ"שית) כנרת בראשי

 צבע אדום

art