מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 18°c
באר שבע 19°c
חיפה 17°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
י' ניסן התשפ"ו | 28.03.2026
תל אביב 18°c
באר שבע 19°c
חיפה 17°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כמעט אסון בערבה: עובדים נסחפו בנחל – כולם חולצו בשלום

עובדים זרים נסחפו בנחל בערבה לאחר שניסו לחצות זרימה עם טרקטור, כוחות משטרה, חילוץ וצה"ל פתחו במבצע חיפושים נרחב בסיוע מסוק וסריקות לאורך הנחל. לאחר מאמצים ממושכים אותרו כל העובדים וחולצו בשלום ללא נפגעים | תיעודים מרגע ההיסחפות והחיפושים

כמעט אסון בערבה: עובדים נסחפו בנחל – כולם חולצו בשלום
העובדים מנסים לחצות את הנחל והחילוץ צילום: לפי סעיף 27א' / דוברות המשטרה

אירוע דרמטי התרחש הערב (חמישי) בנחל בערבה, כאשר מספר עובדים זרים בתחום החקלאות ניסו לחצות זרם מים באמצעות טרקטור ונסחפו. בשלב מסוים דווח כי שניים מהם מנותקי קשר, מה שהוביל לפתיחת מבצע חיפושים נרחב.

עם קבלת הדיווח, הוקפצו למקום כוחות גדולים ובהם שוטרי תחנת דימונה ממרחב רותם, יחידות חילוץ, כוחות צה"ל ומסוק מהמערך האווירי של משטרת ישראל. הכוחות פעלו לאורך שעות, תוך ביצוע סריקות נרחבות בתוואי הנחל ובאזורים הסמוכים, במטרה לאתר את הנעדרים.

במהלך הפעילות השתתפו גם מתנדבי יחידת חילוץ ערבה וכוחות הצלה נוספים, אשר פעלו בתנאי שטח מורכבים ובזרימה חזקה של מים.

לאחר מאמצים ממושכים, הסתיימו פעולות האיתור והחילוץ בהצלחה: כלל העובדים שאותרו לאחר שנסחפו – חולצו בשלום וללא נפגעים.

במשטרה מדגישים כי יש להימנע מחציית נחלים בעת זרימות, גם באמצעות כלי רכב כבדים, בשל הסכנה המיידית והבלתי צפויה.

נחל חילוץ ערבה

 צבע אדום

art