איתי בלומנטל: הפרטים שאפשר לפרסם: הפיצוץ הלילה באזור בית שמש התרחש בשטח ששייך לחברת "תומר", תעשייה ביטחונית- ממשלתית, שמפתחת מנועים של מגוון טילים הגנתיים והתקפיים: באוויר, בים, ביבשה ובחלל. בין היתר מפתחת את מנועי טילי החץ, מנועי לוויני האופק ומנועים למגוון רקטות - רקטת הרמפייג, הבר וברק MX. לטענת גורם בחברה, הפיצוץ היה מבוקר ומתואם, ועדיין לא ברור מדוע בחרו לבצע פיצוץ בשעה 23 בלילה, יום שבת, ואחרי דיווחים בסוף השבוע על היעאכות באיראן. התנהלות לא ברורה. מתומר נמסר: "מדובר בניסוי מתוכנן מראש שבוצע לפי התכנון"
פגיעה ישירה באשתאול: בתים התפרקו, 13 נפצעו קל ויותר מ-100 מכוניות נהרסו
טיל איראני פגע במושב ליד בית שמש וגרם להרס נרחב ברדיוס של כ-150 מטר. תושבים תיארו רגעי אימה, עשרות רכבים נהרסו ומשפחות פונו מבתיהן, ללא נפגעים קשה
13 פצועים באורח קל מפגיעה ישירה של טיל איראני היום אחר הצהריים במושב אשתאול שליד בית שמש. צוריאל אקועה שביתו נפגע, סיפר ל-ynet: "כל הבית התפרק, יש לנו מקום מסתור והתחבאנו שם - כל הבית נפל. גם החיות שלנו קצת נבהלו. אני לא יודע איפה נישן הלילה, אבל אנחנו רק מקווים שיהיה לנו באמת רק טוב ובריאות. כל עוד כולם חיים ונושמים, זה באמת הכי חשוב".
על רגע פגיעת הטיל סיפר צוריאל: "שמענו את האזעקה, הבת שלי הגדולה משכה אותי לכיוון המסתור - ואז שמעתי שריקה, זה היה כל כך קרוב, ואז שמענו את הפיצוץ. הפיצוץ לא עשה כלום, ואחר כך פתאום היה הדף שכל הבית שלי התפרק. והיה עוד פיצוץ אחר כך, ואז אני רואה גם שהבית של ההורים שלי נפגע. אבא שלי בא אליי ואמר 'הבית נפל, זה נפל". ראיתי גם אצל השכנים, הכול מרוסק פה.
צוריאל התייחס לכך שהחיות שבמשק שלו שרדו את הפגיעה, ועל כך אמר: "אני כבר לא יודע מה להגיד לך, זה מהקדוש ברוך הוא. הם עמדו בפינה כולם, גם התרנגולות וגם הברווזים. זה משהו שבאמת לא ראיתי. תראה כמה סלעים יש לנו פה. כולם יצאו בנס". על המצב שאליו נקלעה משפחתו אמר: "ראש המועצה אומר שהוא לוקח אותנו לאיזה בית מלון, לא יודע, נראה. קודם כול, תן לנו להתאקלם. אני בחרדות, יש לי דופק 200. נקווה שיהיה בסדר".
כתוצאה מפגיעת הטיל, כאמור, נזק רב נגרם לבתים, ובכבאות אמרו כי לפי הערכת הצוותים בשטח, רדיוס ההרס למבנים עומד על כ-150 מטרים. עשרות רבות של כלי רכב שהיו במגרש מכוניות ניזוקו - ובסך הכול מספר המכוניות שנהרסו אף גבוה מ-100.
מאחת מזירות הפגיעה באשתאול פונו גבר כבן 50 עם שבר ביד ושתי נשים כבנות 60 עם חבלות. מזירה נוספת פונו לבתי חולים גבר כבן 75 שנחבל מחלקים שעפו מגג שנפל, גבר כבן 29 שנפגע מחלון שעף, גבר כבן 47 שנחבל ממשקוף שעף, ואישה כבת 43 עם חבלה מהדף. בזירה אחרת נפצעו ארבעה באורח קל. בנוסף טופלו במקום כמה נפגעי חרדה. כך דווח ב-ynet.
אלעד קדמון, חובש בכיר במד"א, סיפר: "קיבלנו דיווח על נפילה, וכשהגענו ראינו הרס ואנשים מתהלכים כשהם בהכרה מלאה. הענקנו לפצועים קל טיפול רפואי ראשוני וסרקנו על מנת לוודא שאין נפגעים נוספים".
