גיא ורון: אזעקות הופעלו בכפר סאלד שבאצבע הגליל
מקיים מגבית: פוטין פנה לאוליגרכים לתרום לתקציב הביטחון של רוסיה
לפחות שני אנשי עסקים אמרו לפוטין כי יהיו מוכנים לתרום לתקציב הביטחון. פוטין, ממשיך בפלישה לאחר שאוקראינה סירבה לסגת באופן חד צדדי מהדונבאס
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ביקש מהאוליגרכים של רוסיה לתרום לתקציב הביטחון של המדינה כדי להמשיך את הפלישה לאוקראינה.
על פי ה"פייננשל טיימס", נשיא רוסיה צפוי להמשיך במלחמה, שהחל בפברואר 2022, עד שמוסקבה תכבוש את האזורים הנותרים במחוז דונבאס המזרחי של אוקראינה שאינם בשליטתה.
לפחות שני אנשי עסקים אמרו לפוטין כי יהיו מוכנים לתרום לתקציב הביטחון לאחר השיחות ביום חמישי, כך דיווח העיתון. פוטין, ממשיך בפלישה לאחר שאוקראינה סירבה לסגת באופן חד צדדי מהדונבאס במהלך משא ומתן אחרון בתיווך ארה"ב.
דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, אמר כי רוסיה תהיה בקשר עם ארה"ב בנוגע לסבב חדש של שיחות על הסכם שלום ברגע שהתנאים יאפשרו זאת. פסקוב אמר כי רוסיה לא איבדה עניין בשיחות שלום, אך הוסיף כי נושאים מרכזיים - כולל הויכוח על טריטוריה - טרם יושבו.
תקציב ההגנה של הקרמלין גדל ב-42% והגיע ל-13.1 טריליון רופי (140 מיליארד דולר) בשנה שעברה, והוא ביקש לייצב את כלכלתו באמצעות מיסוי.
שר הכלכלה, מקסים רשטניקוב, אמר בסוף השבוע כי רוסיה שוקלת להטיל מס נוסף השנה אם הרובל ימשיך להיחלש. רוסיה גייסה 320 מיליארד רופי (מעל 3 מיליארד דולר) באמצעות היטל חד פעמי של 10% על כמה חברות גדולות בשנת 2023.
בינואר האחרון, הקרמלין העלה את המע"מ ל-22% במטרה לגייס 600 מיליארד רופי נוספים במשך שלוש שנים מעסקים קטנים ובינוניים.
הגירעון התקציבי של רוסיה בינואר ופברואר התנפח ליותר מ-90% מהנתון הצפוי לשנה כולה, לאחר שהסנקציות האמריקאיות אילצו את מוסקבה למכור נפט במחירים מוזלים משמעותית
