מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 16°c
ירושלים 13°c
בית שמש 14°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
י"ב ניסן התשפ"ו | 30.03.2026
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 16°c
ירושלים 13°c
בית שמש 14°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המחבל יואשם: עקב אחר גדליהו בן שמעון, תקף אותו באכזריות בסכין - ונמלט

צעיר בן 20 מג’ת יואשם בניסיון רצח על רקע טרור לאחר שדקר באכזריות את גדליהו בן שמעון ברחוב ביאליק - שנפצע באורח קשה מאוד

המחבל יואשם: עקב אחר גדליהו בן שמעון, תקף אותו באכזריות בסכין - ונמלט
גדליהו בן שמעון / זירת הדקירה צילום: שוקי לרר / לפי סעיף 27א'

כתב אישום חמור צפוי להיות מוגש בשעות הקרובות נגד צעיר בן 20, תושב ג’ת, בגין ניסיון רצח על רקע טרור, זאת בעקבות פיגוע דקירה שביצע לפני כשבועיים וחצי ברמת גן, בו נפצע יו"ר המועצה הדתית בעיר.

החקירה נוהלה במשותף על ידי היחידה המרכזית של מחוז תל אביב ושירות הביטחון הכללי, לאחר שב-12.3 בשעות אחר הצהריים התקבל דיווח במוקד המשטרה על דקירת גבר ברחוב ביאליק בעיר.

דוברות המשטרה
הסכין של המחבל | דוברות המשטרה

כוחות גדולים של משטרה, לוחמי יס”מ ומג”ב הוזעקו למקום והחלו בסריקות נרחבות. זמן קצר לאחר הפיגוע הצליחו שוטרי יחידת האופנועים של תחנת בני ברק-רמת גן לאתר את החשוד ולעצור אותו, מספר רחובות מזירת האירוע.

במהלך הסריקות אותרה גם הסכין ששימשה את המחבל לביצוע הפיגוע.

מהחקירה עולה כי המחבל עקב אחר הקורבן, גדליהו בן שמעון, יו”ר המועצה הדתית ברמת גן, בעת שהיה בדרכו למועצה הדתית בעיר. עם הגעתו למקום, תקף אותו באכזריות באמצעות סכין ונמלט מהזירה.

בן שמעון נפצע באורח קשה מאוד ופונה לקבלת טיפול רפואי במרכז הרפואי איכילוב.

במשטרה ובשב”כ ציינו כי חקירה מאומצת שכללה איסוף ממצאים וראיות רבות, הובילה לגיבוש תשתית ראייתית נגד החשוד. בהתאם לכך, יוגש נגדו כתב אישום חמור בגין ניסיון רצח על רקע טרור.

גדליהו בן שמעון רמת גן פיגוע טרור

 צבע אדום

art