מקור מעורה לרויטרס: סגן נשיא ארה"ב ואנס ניהל אתמול שיחות עם מתווכים בנוגע למלחמה עם איראן. לפי הגורם, טראמפ הנחה את סגן הנשיא להעביר מסר בערוצים פרטיים שלפיו הוא פתוח להפסקת אש בתנאי שיועמדו דרישות אמריקאיות מסוימות ובהן פתיחתו מחדש של מצר הורמוז
פזשכיאן ניסה להגיע למוג'תבא חמינאי, ונחסם
דיווח באיראן אינטרנשיונל, נשיא איראן ניסה שוב ושוב להיפגש עם מוג'תבא, אך משמרות המהפכה בלמו את מהלכיו ודחקו את הממשלה לשוליים
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן ניסה בימים האחרונים שוב ושוב לקבוע פגישה דחופה עם המנהיג העליון מוג'תבא חמינאי, אך כל פניותיו נותרו ללא מענה ולא נוצר כל קשר ביניהם. כך דווח באתר האופוזיציה "איראן אינטרנשיונל".
לפי הדיווח, ברקע הנתק הזה עומד עימות חריף בין פזשכיאן לבין מפקד משמרות המהפכה אחמד וחידי, לאחר חיסולו של שר המודיעין איסמאעיל ח'טיב. פזשכיאן ניסה למנות מחליף, אך כל המועמדים שהציע נדחו, בהם גם שר ההגנה לשעבר חוסיין דהקאן.
עוד דווח כי וחידי הבהיר שעד להודעה חדשה, כל התפקידים הרגישים ינוהלו בזמן מלחמה בידי משמרות המהפכה. בכך, לפי הדיווח, נחסמו בפועל מינויים והחלטות נשיאותיות, והממשלה נדחקה הרחק ממוקדי הכוח.
לפי "איראן אינטרנשיונל", סביב מוג'תבא חמינאי פועלת כעת "מועצה צבאית" של קצינים בכירים, שמפעילה שליטה על מוקדי קבלת ההחלטות, מטילה מצור ביטחוני סביבו ומונעת מדיווחי הממשלה על מצב המדינה להגיע אליו.
במקביל, הדיווח מתאר גם משבר פנימי במעגל הקרוב למוג'תבא, סביב עלי אכבר חג'אזי, אחד מאנשי הביטחון החזקים בלשכת המנהיג. לפי המקורות, כמה מקורבים למוג'תבא פועלים להדיח אותו, לאחר שהתנגד במפורש לאפשרות של ירושה תורשתית והזהיר כי מינוי כזה יעביר את השליטה בפועל במדינה לידי משמרות המהפכה.
התמונה שעולה מהדיווח היא של נשיא איראן שנשאר בתפקידו כלפי חוץ, אך מתקשה להשפיע באמת על מינויי מפתח ועל קבלת ההחלטות, בזמן שמשמרות המהפכה מרכזים עוד ועוד סמכויות לידיהם.
