מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
ט"ז ניסן התשפ"ו | 03.04.2026
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

טראמפ: "איראן כבר לא איום, נחזיר אותם לתקופת האבן"

טראמפ טען כי ארצות הברית פגעה קשות ביכולות הצבאיות של איראן והבטיח להמשיך בתקיפות בשבועות הקרובים, תוך התחייבות למנוע ממנה נשק גרעיני ולהגן על ישראל ומדינות המפרץ

טראמפ: "איראן כבר לא איום, נחזיר אותם לתקופת האבן"
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק / עיבוד בחדרי חרדים

בנאום שנשא בבית הלבן, טראמפ טען הלילה (בין רביעי לחמישי) כי מטרות הלחימה באיראן "קרובות להשגה, ארה"ב תגיע אליהן בקרוב". טראמפ אמר: "איראן כבר לא מהווה איום. חיסלנו את הצי, חיל האוויר ותעשיות הנשק. זה יחבל ביכולתה לתמוך בארור וימנע מהם להשיג נשק גרעיני".

"לעולם לא אתן להם להחזיק בנשק גרעיני, זה יהיה בלתי נסבל", אמר הנשיא, "אם לא הייתי פורש מהסכם הגרעין אז לאיראן נשק גרעיני וישראל לא היתה קיימת היום, "ארה"ב לא תאפשר פגיעה בישראל ובמדינות המפרץ".

כמו כן, טראמפ טען כי ארה"ב אינה תלויה כלכלית באיראן. "איננו זקוקים לנפט מהמזרח התיכון. אנחנו שם כדי לעזור", אמר. לדבריו, מצר הורמוז ייפתח "באופן טבעי" לאחר שהלחימה תסתיים.

טראמפ הוסיף: "הצי האיראני גמור, כך גם חיל האוויר, המנהיגים שלהם מתים, משמרות המהפכה מתחסלים והיכולת שלהם לשגר נהרסת. אף אויב מעולם לא סבל כאלה הפסדים בשבועות בודדים".

"שרשרת הפיקוד של משמרות המהפכה האסלאמית חוסלה לחלוטין", אמר טראמפ. "יכולתם לשגר טילים ומל"טים צומצמה דרמטית, ומפעלי הנשק ומשגרי הרקטות שלהם מפוצצים לרסיסים".

"אנו נמצאים בדרך להשלים את כל היעדים הצבאיים של אמריקה בקרוב מאוד", הצהיר טראמפ. "אנו עומדים להכות בהם קשה מאוד במהלך השבועיים-שלושה הקרובים. אנו עומדים להחזיר אותם לתקופת האבן, לשם הם שייכים".

דונלד טראמפ איראן מבצע שאגת הארי

 צבע אדום

art