ברהנו טגניה: גבר נפצע קל בזירת נפילה של רסיס ברמת גן, צוותי מד"א יצאו לסרוק ב-4 זירות נוספות
המתיחות במפרץ מחריפה: מדינות שוקלות פעולה צבאית לפתיחת מצר הורמוז
כ-40 מדינות דנות בצעדים מול איראן, כולל אפשרות לפעולה צבאית ופינוי מוקשים. בארצות הברית טרם הוכרע אם דונלד טראמפ יתערב, ברקע זינוק במחירי הנפט ולחץ בינלאומי גובר
מדינות במפרץ הפרסי שוקלות להשתמש בכוח צבאי כדי לאפשר מעבר במצר הורמוז, במקביל מופעל לחץ דיפלומטי של עשרות מדינות על איראן במטרה לגרום לה לפתוח את המצר. כך דווח בכאן 11.
בריטניה קיימה היום כינוס בנושא בהשתתפות נציגי כ-40 מדינות. גורם בריטי אמר כי יש תכנון צבאי המתקיים במקביל למאמצים הדיפלומטיים, והכולל גם פעולה לשליית מוקשים. לדבריו, בשבוע הבא יתקיים מפגש בנושא.
סוגיית מצר הורמוז נותרה לא פתורה עד כה, ולא ברור אם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יפעל צבאית כדי לסייע בפתיחתו.
בישראל מעריכים כי טראמפ נערך לעוד כשבועיים של מלחמה, אך יודעים כי מחירי הנפט המאמירים, כמו גם דעת הקהל המקומית, עשויות להביא לסיום קרוב יותר של המלחמה גם מבלי שיושג הסכם כלשהו עם איראן.
