עוזריו הבכירים של טראמפ אומרים לו כי "מתקני ייצור האנרגיה והגשרים של איראן הם מטרות צבאיות לגיטימיות משום שהריסתם עלולה לשתק את תוכניות הטילים והגרעין של המדינה", על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל.
המלחמה מול איראן עלתה שלב: תקיפה דרמטית של חיל האוויר
צה"ל מדווח על תקיפות במתחם כימיקלים מרכזי שהוביל להשבתת קווי ייצור בליסטיים, לצד המשך סיכול בכירים ופגיעה במוקדי הכלכלה האיראנית
קצין בכיר בצה"ל התייחס בשיחה למעריב להתפתחויות האחרונות בזירה מול איראן והבהיר כי הלחימה נכנסה לשלב מתקדם יותר, תוך התמקדות בפגיעה שיטתית ביכולות השיקום של הצד האיראני. לדבריו, בעוד איראן ממשיכה לנסות לפגוע במטרות תעשייה ביטחונית, ישראל מעמיקה את הפגיעה במוקדי הייצור כדי לשבש את ההתאוששות.
הלילה פעל חיל האוויר במרחב תעשיות הכימיקלים, שם הותקף מפעל שפעל בתוך אחד ממתחמי הכימיה הגדולים באיראן. לפי התיאור, במקום יוצרו חומרים כימיים המשמשים לייצור טילים בליסטיים וחומרי נפץ. התקיפה הובילה להשבתה מלאה של קווי הייצור הבליסטיים במתחם ולנזק כלכלי המוערך במיליארדי דולרים.
לדברי הקצין, מוקדי התקיפה אינם מסתכמים רק בתעשיות הצבאיות. לצד סיכול בכירים וראשי משמרות המהפכה, נמשכת פגיעה שיטתית גם במרכזי הכובד הכלכליים של איראן, כולל מפעלי פטרוכימיה ותעשיית הפלדה, במטרה לערער את בסיס ההכנסות של המשטר.
בהתייחסות למערך ההגנה, ציין הקצין כי פעילות היירוט נמשכת בעצימות גבוהה, כאשר מרבית הטילים ששוגרו לעבר ישראל ביממה האחרונה יורטו. לדבריו, לעיתים מבוצעים שיגורים של כ-10 טילים במקביל.
