מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 7°c
בית שמש 10°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
י"ח ניסן התשפ"ו | 05.04.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 7°c
בית שמש 10°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הגננת המסורה מרחוב סורוצקין: מרת אהובה ליבא דינר ע"ה

מרת אהובה ליבא דינר ע"ה מרחוב הרב סורוצקין בירושלים אשת חבר לגאון רבי אליהו דינר ובת הגאון רבי שלום שכטר • שימשה כגננת מסורה ונודעה במאור פניה, חלתה בשנה האחרונה והותירה אחריה יתומים בביתה • רק לפני חודש חגגה את אירוסי בנה עם נכדת ראש ישיבת פוניבז'

הגננת המסורה מרחוב סורוצקין: מרת אהובה ליבא דינר ע"ה
נר נשמה. אילוסטרציה צילום: unsplash

ברוך דיין האמת: עם צאת השבת הגיעה הידיעה הקשה והמעציבה על פטירתה בדמי ימיה של האישה הצדקנית והחשובה מרת אהובה ליבא דינר ע"ה, אשת הגאון רבי אליהו דינר, מחשובי מרביצי התורה בירושלים, והיא בת 53 בפטירתה.

בשנה האחרונה חלתה במחלה הנוראה ואף עברה טיפולים בארה"ב. רבים התפללו לרפואתה ונערכו כינוסי חיזוק, אך בשבת היא נפטרה בבית החולים 'הדסה עין כרם' בירושלים.

הלווייתה תתקיים הערב (מוצאי שבת קודש, חול המועד פסח) בשעה 23:30 מבית הלוויות שמגר בירושלים להר המנוחות, שם תיטמן.

המנוחה ע"ה נולדה בשנת תשל"ג לאביה הגאון רבי שלום שכטר שיבלחט"א, ראש ישיבת 'נר משה', ולאמה מרת ציפורה שתחי'.

בהגיעה לפרקה נישאה לבעלה הגאון רבי אליהו דינר, מהדמויות המוכרות והחשובות בקהילת 'באר שמואל' בשכונת אונסדורף בירושלים, שנודע כמרביץ תורה ותלמיד חכם מופלג. הוא בנו של יבלחט"א הגאב"ד הגאון רבי אליעזר דינר, גאב"ד 'עדת ישראל'.

היא שימשה כגננת מסורה ברחוב הרב סורוצקין בירושלים, הייתה אישה מיוחדת במינה שמעולם לא דיברה לשון הרע ותמיד קיבלה את כולם במאור פנים מיוחד.

רק לפני כחודש אירסה את בנה, הבחור החשוב שמואל דינר, עם נכדת הגר"ש מרקוביץ, ראש ישיבת פוניבז', בת לחתנו הגר"מ קופמן.

היא הותירה אחריה דור ישרים מבורך, בנים ובנות, חתנים ונכדים, וכן שלושה ילדים בביתה שטרם נישאו. אחיה הוא הגאון רבי יצחק דוב שכטר, ר"מ בישיבת 'קול תורה'.

תהא נשמתה צרורה בצרור החיים.


הרב אליעזר דינר טרגדיה רחוב סורוצקין

 צבע אדום

art