ברהנו טגניה: לאחר סריקות - לא נמצא שבר יירוט במפעלים בנגב
דיווח: איראן משקמת בונקרי טילים בתוך שעות מהתקיפות
"ניו יורק טיימס" מדווח כי למרות אלפי תקיפות, המודיעין האמריקני מעריך שטהראן שומרת על חלק ניכר מיכולות השיגור, תוך שימוש בבונקרים, מערות ומשגרי דמה
פעילי טרור איראניים מצליחים לשקם בונקרים ומחסני טילים תת-קרקעיים שהופצצו על ידי ישראל וארצות-הברית, ולהחזיר אותם לפעילות תוך שעות ספורות בלבד מרגע התקיפה. כך דיווחו גורמים רשמיים בארצות הברית ל"ניו יורק טיימס". על פי דוחות המודיעין האמריקאיים, למרות הלחימה הקשה, איראן עדיין מחזיקה בכמות משמעותית של טילים ומשגרים ניידים.
למרות הודעות הבית הלבן והפנטגון על הישגים משמעותיים, הכוללים תקיפת כ-11,000 מטרות בשטח איראן במהלך חמשת השבועות האחרונים, סוכנויות המודיעין מטילות ספק בכך שארצות-הברית קרובה להשגת היעד המרכזי של השמדת יכולת הטילים האיראנית. לפי הגורמים, המטרה האסטרטגית של נטרול יכולותיה הבליסטיות של טהראן עדיין רחוקה ממימוש. במודיעין מדגישים כי איראן מצליחה לשמר ארסנל רחב של טילים ומשגרים ניידים המאפשרים לה להמשיך ולאיים על ישראל ועל יעדים נוספים במזרח התיכון.
שר החוץ האמריקאי, מרקו רוביו, ושר ההגנה, פיט הגסת', ציינו כי ניכרת שחיקה ביכולות השיגור וכי כמות המתקפות האיראניות פחתה. עם זאת, הערכת המודיעין הנוכחית גורסת כי מדובר במהלך מכוון: איראן מסתירה משגרים רבים בתוך מערות ובונקרים מבוצרים כדי להגן עליהם מתקיפות נוספות. האסטרטגיה האיראנית, כך נראה, היא שימור כוח אש משמעותי כדי להוות גורם לחץ במהלך הלחימה וכאיום מרתיע ביום שאחריה.
בשטח, הירי לעבר ישראל של עשרות טילים וכטב"מים מדי יום נמשך, אם כי לא במטחים מאסיביים כפי שנראה בעבר - ככל הנראה בשל קשיים תפקודיים פנימיים בממשל בטהראן. אחת הבעיות המרכזיות העומדות בפני ישראל וארצות-הברית היא הקושי בהערכת הנזק המדויק: איראן עושה שימוש נרחב במטרות דמה כדי להטעות את מטוסי התקיפה ואת אמצעי האיסוף.
הגורמים המקצועיים מצביעים על שיטת עבודה מהירה: גם במקומות שבהם הופצצו בונקרים עמוקים, נשלחים דחפורים לחפור מתוך ההריסות את המשגרים ששרדו ולהחזירם לשימוש מיידי. בשל כך, המודיעין האמריקאי מתקשה לקבוע את מספר המשגרים המדויק שהושמד. לפי ההערכות העדכניות, למרות המאמץ המלחמתי הכבד, בידי איראן נותרה עדיין כמחצית מיכולת שיגור הטילים המקורית שלה.
