אלינור שירקני קופמן: דוברות המשטרה: היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433, סיימה את חקירתה בעניינם של יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, עו"ד אפי נווה ונשיא בית המשפט המחוזי תל אביב לשעבר, איתן אורנשטיין החקירה, שלוותה על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה התמקדה בחשד לקיומה של מערכת יחסים שוחדית לכאורה בין השניים. עפ"י החשד, פעל עו"ד נווה לקדם את מינויו של אורנשטיין לתפקיד נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב וזאת בתמורה להעברתה של השופטת דליה גנות מתפקידה כשופטת במחלקת הנזיקין בבית המשפט בתל אביב. עם סיומן של פעולות החקירה, הועבר מלוא חומר החקירה לעיון והחלטה של פרקליטות מיסוי וכלכלה.
היוזמה בצה"ל שהסתיימה בבהלה בקרב המשפחות: "האמא התמוטטה"
חיילים דפקו בדלתות משפחות החיילים כדי להביא מתנות, אך חלק מהמשפחות חשבו שמדובר בדפיקות המבשרות על נפילתם יקירהם | בעקבות כך: הנהלים חודדו
יוזמה שנועדה להביע הוקרה למשפחות חיילים בערב החג, הסתיימה עבור חלק מהמשפחות בחוויה מטלטלת ומעוררת חרדה.
לפי עדויות שעלו ברשתות החברתיות, משפחות שלא עודכנו מראש על הגעת החיילים, נבהלו לשמוע דפיקות בדלת, שכן כך בדרך כלל מבשרים על נפילת החיילים בקרב.
שיר גרובייס שיתפה: "בערב החג דפקו אצל ההורים שלי שלושה חיילים במדים. אמא שלי שאלה מי זה והם פשוט ענו ‘צה"ל’”. לדבריה, מאחר שאחיה משרת בלבנון, החשש היה מיידי וכבד: “אמא שלי פשוט התמוטטה על הרצפה וסירבה לפתוח את הדלת דקות ארוכות. לקח לה זמן להבין שהם הגיעו כדי להביא מתנה לחג ולא כדי לבשר על הנורא מכל”.
בעקבות המקרים, בצה"ל הפיקו לקחים. לפי הדיווח בN12, חטיבת הפרט העבירה לאחר החג הנחיות מחודדות לקציני משאבי אנוש, לפיהן יש להודיע מראש למשפחות על כל ביקור מתוכנן - וזאת כדי למנוע מצבים דומים בעתיד.
