דיווח בוול סטריט ג'ורנל: מפציצי B1 של צבא ארה"ב הטילו 100 פצצות במשקל 900 ק"ג במהלך המבצע לחילוץ איש הצוות האמריקני שהופל באיראן. הפצצות הוטלו על כבישים, מטרות אדם ומחנות צבאיים של משמרות המהפכה - במטרה להבטיח שהמשימה תצליח
סערה בקבינט סביב פסיקת בג"ץ: "לא בית המשפט קובע, אלא פיקוד העורף"
שרים תקפו את התערבות בג״ץ בהחלטות על הפגנות ותפילות בכותל ובהר הבית; נתניהו: “נוצר מצב שבו הכול פרוץ”, סער: “הממשלה היא זו שמחליטה”
דיון סוער התקיים הלילה (בין ראשון לשני) בקבינט המדיני-ביטחוני סביב החלטות בג״ץ הנוגעות לאפשרות לקיים הפגנות גדולות ולפתוח את הכותל המערבי והר הבית למתפללים, על רקע המצב הביטחוני והנחיות פיקוד העורף.
שר המשפטים יריב לוין תקף בחריפות את עצם ההתערבות השיפוטית, ואמר כי “צריך לקבל החלטה שבית המשפט לא הקובע, אלא רק פיקוד העורף”. לדבריו, על המשטרה להישמע להנחיות גורמי הביטחון בלבד, והוסיף: “זה לא נתפס שבית משפט מתעלם מהגורם הביטחוני”.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הצטרף לעמדה זו, אך הדגיש כי יש לשמור על שוויון בין קבוצות שונות. “במקום שבו פיקוד העורף מאפשר - אי אפשר להפלות בין מפגיני הבימה לעולי ההר ועולי הכותל”, אמר. לדבריו, לאחר שבית המשפט אפשר קיום הפגנות בקפלן, יש לבחון כיצד לאפשר גם תפילות בכותל ובהר הבית תוך יצירת מרחבים מוגנים וללא סיכון מיותר.
שר החוץ גדעון סער הביע תמיכה בדברי לוין, והבהיר כי הסמכות העליונה היא של הדרג המדיני: “זו הממשלה שקובעת, לא פיקוד העורף. השיקולים שלנו רחבים יותר”.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מתח ביקורת על בג״ץ ואמר כי אינו מבין את התנהלותו: “הם יצרו אפקט שעכשיו הכול פרוץ”. בהמשך הוסיף כי בכוונתו להעביר לבית המשפט מסר ברור שלפיו פיקוד העורף הוא הגורם הקובע בשאלות ביטחוניות, ותהה “מה פתאום בית משפט מתערב”.
לוין חיזק את דברי נתניהו והזהיר מפני השלכות אפשריות: “אין להם שום אחריות - אם ייפגעו אזרחים מנפילת טיל, זה עלינו”.
בן גביר הרחיב את הביקורת גם כלפי הפרקליטות, שלטענתו אינה מייצגת נאמנה את עמדת הממשלה. “גם הפרקליטות עושה מרד ולא מעבירה את העמדה שלנו לבית המשפט”, אמר, וציין כי נאלץ להופיע בעצמו בדיון כדי להציג את עמדתו. “זה לא נורמלי, הפרקליטות צריכה לייצג אותנו”.
מנגד, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, שרון אפק, הבהיר במהלך הדיון כי טרם התקבלה הכרעה סופית בבג״ץ וכי דיון נוסף צפוי להתקיים ביום חמישי.
