דיווח בוול סטריט ג'ורנל: מפציצי B1 של צבא ארה"ב הטילו 100 פצצות במשקל 900 ק"ג במהלך המבצע לחילוץ איש הצוות האמריקני שהופל באיראן. הפצצות הוטלו על כבישים, מטרות אדם ומחנות צבאיים של משמרות המהפכה - במטרה להבטיח שהמשימה תצליח
מפגש באשדוד: על מה שוחחו הגר"א לוי והגר"צ דרבקין בחול המועד?
חברי מועצת גדולי התורה, הגר"א לוי והגר"צ דרבקין, נועדו לשיחת חג ממושכת באשדוד. על הפרק: המשך קיום עולם התורה בצל המלחמה בנתיבות, זיכרונות ממרן הגרי"ג אדלשטיין זצ"ל והתמודדות מול הגזירות המרחפות על עולם הישיבות
במוצאי יו"ט ראשון של חג הפסח, הגיע ראש ישיבת הנגב - שכר שכיר וחבר מועצת גדולי התורה, הגאון רבי אריה לוי, לביקור חג מיוחד ורב רושם במעונו של ראש ישיבת גרודנא - באר יעקב, הגאון רבי צבי דרבקין, חבר מועצת גדולי התורה, בביתו בקריית פוניבז' באשדוד.
ראשי הישיבות, חברי מועצת גדולי התורה, שוחחו זמן רב בענייני החג ובענייני השעה העומדים על הפרק, אודות הגזירות על עולם התורה והישיבות ועל קיום הישיבות בזמן מלחמה.
במהלך שיחתם התעניין הגר"צ דרבקין בהנהגת הישיבה בנתיבות בזמן מלחמה, ובאופן המשך הלימוד בישיבה למרות המערכה, וכיצד נהגו במלחמות הקודמות.
הגר"א לוי סיפר לו כי בישיבה, כבר שנים, עוד מימי ראשי הישיבה הגר"י מאיר והגר"י גרשונוביץ זצוק"ל, יש מקום מתאים גם לזמן מלחמה כדי שלא יתמעט ח"ו קול התורה. כולם ידעו כי מיעוט קול התורה הוא הסכנה הגדולה ביותר, וכי דווקא האחריות על כל הדרום מוטלת על כתפי הבחורים והשקיעות שלהם בלימוד.
הגר"א לוי אמר להגר"צ שדווקא בזמן המלחמה צריך להיזכר ב'שלוות הנפש' המיוחדת שהייתה למרן הגרי"ג אדלשטיין זצוק"ל, שראו אצלו מהי אצילות וגדלות, וסיפר לו על הפעמים הרבות שהיה מגיע לעיר נתיבות אצל גיסו הגר"י גרשונוביץ זצוק"ל.
ראשי הישיבות דנו אודות הגזירות והניסיונות להצר את צעדיהם של בני הישיבות ואברכי הכוללים, ועל החובה המוטלת לחזק את קול התורה ולא להתייחס לכל הפיתויים שבחוץ.
בביקור השתתפו גם חתני הגר"צ דרבקין - הגאון רבי יצחק אברמוביץ, מרבני קהילת בני פנחס בעיר אשדוד, והגאון רבי חיים יעקב כגן, מראשי ישיבת תורה בתפארתה באלעד.






