מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 13°c
ירושלים 7°c
בית שמש 10°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
כ"א ניסן התשפ"ו | 08.04.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 13°c
ירושלים 7°c
בית שמש 10°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

איראן נערכת למלחמה ארוכה: "לא ניכנע לתנאים של ארה"ב וישראל"

ההערכה הרווחת היא שהמשטר יכול להמשיך להחזיק מעמד לאורך זמן בלחימה ולהסב פגיעות קשות עוד יותר לישראל

איראן נערכת למלחמה ארוכה: "לא ניכנע לתנאים של ארה"ב וישראל"
יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד-באגר גליבאף (שלישי מימין בשורה הראשונה) בין גנרלים של משמרות המהפכה צילום: Iran International

דיפלומט ערבי שמעורה במגעים בין איראן לארצות הברית העיד כי בטהראן מאמינים שביכולתם להמשיך את המלחמה, ולסיים אותה בהמשך בתנאים נוחים מבחינתם, ולא בתנאים של ארצות הברית וישראל. כך דיווח רועי קייס הבוקר (שני) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן חדשות ברשת ב.

איראן סבורה לא רק כלפי חוץ, אלא גם מאחורי הקלעים, שהיא באמת יכולה לעצור את המלחמה בתנאים שהרבה יותר מתאימים לה. מבחינתה, הדרישות מצד ארצות הברית וישראל הן לא פחות מכניעה, ולכן במשטר האייתולות אפילו לא טרחו להשיב לתכנית 15 הנקודות של טראמפ.  

לפי אותו דיפלומט ערבי, במשטר האייתוללות מעריכים שיוכלו להמשיך להחזיק מעמד לאורך זמן בלחימה ולהסב פגיעות קשות עוד יותר לישראל, לארצות הברית וגם למדינות האזור. בשל כן, בחוגים דיפלומטיים באזור מעריכים שיצטרך לקרות משהו מאוד יוצא דופן כדי שתימנע הסלמה. 

משמרות המהפכה איראן מבצע שאגת הארי

 צבע אדום

art