מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 16°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
כ' ניסן התשפ"ו | 07.04.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

באמצע המלחמה: ישראל תמכור ליוון מערכת רקטית במיליארדי שקלים

עסקת ענק תוך כדי מלחמה: משרד הביטחון מוכר ליוון את מערכת הארטילריה הרקטית PULS מתוצרת אלביט, בהיקף של כ-2.3 מיליארד ש"ח

באמצע המלחמה: ישראל תמכור ליוון מערכת רקטית במיליארדי שקלים
משגר רקטות PULS של אלביט צילום: אלביט מערכות

בטקס במשרד ההגנה באתונה, חתמו היום (שני) משרדי הביטחון וההגנה של ישראל ויוון על עסקת ייצוא ביטחוני ענקית, לאספקת מערכות ארטילריה רקטית מסוג PULS לצבא יוון, בהיקף של כ-2.3 מיליארד ש״ח (כ-650 מיליון אירו). 

במשרד הביטחון מציינים כי ההסכם משקף את שיתוף הפעולה הביטחוני ההדוק בין משרדי הביטחון וההגנה של ישראל ויוון, ומהווה חלק מהאסטרטגיה שמובילים שר הביטחון ישראל כ״ץ ומנכ״ל המשרד, אלוף (מיל׳) אמיר ברעם, להגדלת הייצוא הביטחוני הישראלי, ככלי מרכזי להבטחת בניין הכוח והתעצמות צה״ל, לקידום מדיניות ולחיזוק התעשיות הביטחוניות והכלכלה.

משרד ההגנה היווני
טקס חתימת ההסכם | משרד ההגנה היווני

ה-PULS היא מערכת נשק רב-תכליתית לשיגור טילים ורקטות לטווחים מגוונים. ההצטיידות במערכת תעניק ליוון יכולת תקיפה מדויקת ומוכחת מבצעית. 'אלביט מערכות' תשמש כקבלן ראשי ותספק משגרי PULS וחבילת תחמושת מקיפה, הכוללת רקטות מונחות לטווחים שונים. ההסכם ייושם לאורך ארבע שנים, שאחריהן תיכלל תקופת תמיכה ותחזוקה של עשר שנים נוספות. בהתאם לאסטרטגיית משרד הביטחון ולמדיניות ממשלת יוון, העסקה תכלול גם שיתוף פעולה תעשייתי בין המדינות וייצור של חלק מרכיבי המערכת בתעשיות הביטחוניות ביוון.  

הטקס נערך במעמד ראש סיבט במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') יאיר קולס, ראש המנהלה הכללית לרכש בטחוני וחימוש (GDDIA) במשרד ההגנה היווני, אלוף איואניס בוראס (Ioannis Bouras), מנכ"ל אלביט יבשה, אודי ורד, ובכירים נוספים משתי המדינות.

שר הביטחון, ישראל כ"ץ: ״העסקה שנחתמת בהמשך לביקורי באתונה ולשיחות שקיימתי עם מקבילי שר ההגנה על קידום שורת צעדים אסטרטגיים בין המדינות, ובהם גם הרחבת שיתופי הפעולה והעסקאות הביטחוניות, מבטאת את העמקת השותפות הביטחונית בין ישראל ליוון ואת האמון הרב ביכולותיה של מערכת הביטחון הישראלית. התעשיות הביטחוניות של ישראל, לרבות אלביט, ניצבות כיום בחזית העולמית. דווקא במהלך המלחמה הנוכחית הן הצליחו להגדיל באופן משמעותי את היקפי הייצור והתפוקה, לספק מענה מיידי לצורכי צה"ל, ובמקביל להמשיך לקדם עסקאות אסטרטגיות עם שותפות בינלאומיות. זהו ביטוי ליכולות הטכנולוגיות המתקדמות שלנו ולביקוש הגבוה למערכות הישראליות בשוק העולמי. אני בטוח שהעסקה תחזק עוד יותר את שיתוף הפעולה הביטחוני-אסטרטגי בין ישראל ליוון - שנמצא כיום בשיאו״.

מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: ״בשם משרד הביטחון אני מבקש להודות לשותפינו האסטרטגיים במשרד ההגנה היווני על הבעת האמון במערכת הביטחון הישראלית ובתעשייה הביטחונית המצוינת שלנו. חתימה על עסקת ענק ביטחונית בעיצומה של מלחמה חסרת תקדים מול איראן, מבטאת באופן הטוב ביותר את העוצמה הטכנולוגית הישראלית ואת היכולת שלנו לסייע לבעלות ברית קרובות, גם תוך כדי לחימה. הייצוא הבטחוני של מדינת ישראל תומך גם באסטרטגיית משרד הביטחון - באמצעותו נרחיב עוד יותר את העצמאות החימושית הישראלית ונוכל להשקיע תקציבים גדולים יותר בפיתוח ההפתעות הבאות״.

יוון משרד הביטחון אלביט מערכות

 צבע אדום

art