מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 13°c
ירושלים 7°c
בית שמש 10°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
כ"א ניסן התשפ"ו | 08.04.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 13°c
ירושלים 7°c
בית שמש 10°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תוך כדי המבצע לחילוץ הנווט: מפציצים השמידו בונקר עם בכירי המשטר

מקורות בכירים מסרו לפוקס ניוז כי במהלך מאמצי החילוץ באיראן של הנווט שהופל, מפקד פיקוד מרכז של ארה"ב, תקף מפקדה תת קרקעית של משמרות המהפכה, וחוסלו מספר רב של בכירי משמרות המהפכה

תוך כדי המבצע לחילוץ הנווט: מפציצים השמידו בונקר עם בכירי המשטר
מטוס קרב צילום: נתי שוחט, פלאש 90

בשיא המאמצים לחילוץ הנווט שהופל באיראן, צבא ארה"ב השיג מודיעין על פגישה של מפקדים בכירים בבסיס מבוצר של משמרות המהפכה מתחת לאדמה. מפקד סנטקום אדמירל בראד קופר הזניק כמה מפציצי B2 מבסיס ווייטמן במיזורי לסיבוב של 36 שעות והם הטילו במקום פצצות חודרות בונקרים, מסוג הפצצות ששימשו להפצצת מתקני הגרעין המבוצרים בנתנז ובפורדו בחודש יוני 2025.

בכיר אמריקני אמר לרשת פוקס ניוז: "חלק גדולה משרשרת הפיקוד של משמרות המהפכה חוסל בתקיפה".

המבצע לחיסול הבכירים התרחש בין שני מבצעי החילוץ של הטייס והנווט: קופר הורה למטוסי ה-B2 לטוס הלוך ושוב מבסיס וויטמן בארה"ב משום שקיבל מידע מודיעיני בזמן על מיקומם של מספר רב של מפקדי משמרות המהפכה בתוך בונקר תת-קרקעי בטהראן, ופצצות חודרות הבונקרים הוטלו על ידי מטוסי הקרב של ה-B2.

בנוסף, מפציצי B1 של צבא ארה"ב הטילו 100 פצצות במשקל 900 ק"ג במהלך פעולות החילוץ כדי להרחיק איראנים מאזור החילוץ, כך מסר בכיר במערכת ההגנה האמריקאית לפוקס ניוז.

ארצות הברית (ארה"ב) משמרות המהפכה איראן מבצע שאגת הארי

 צבע אדום

art