עמית סגל: כח משטרה וחוקרי הזיהוי הפלילי במחוז ש״י, הוזעקו לגזרת הכפר תייסיר, בעקבות דיווח שהתקבל מצה״ל, אודות אזרח ישראלי פצוע באורח קשה שפונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים ופלסטיני הרוג כתוצאה מירי. על פי הדיווח בעקבות הפסד בהשתתפות מס' פלס אשר יידו אבנים לעבר מס' אזרחים ישראלים סמוך לתייסיר, נפצע אזרח ישר' באורח קשה בתגובה בוצע ירי לעבר פלס' במרחב, כתוצאה מהירי נהרג פלסטיני
חשש בישראל: איראן עשויה לשגר טילים בתגובה לתקיפות בלבנון
הקבינט ידון בתרחישי הסלמה, ברקע איומים מפורשים מטהרן ותסכול בירושלים מהפסקת האש המתגבשת. בישראל דורשים להפריד בין הזירה הלבנונית להסכם עם איראן
איראן שוקלת לירות לעבר הארץ בעקבות המשך התקיפות הישראליות בלבנון - כך לפי המידע שיש לישראל. גורמים איראנים אף איימו בכך באופן מפורש. הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס הערב וצפוי לעסוק גם בתרחיש זה ובתגובות לו. כך דווח בכאן 11.
במהלך הלילה דרשו הדרג המדיני והמערכת הביטחון לוודא כי הזירה הלבנונית לא נכללת בהפסקת האש עם איראן.
גם הפעם, איש הקשר לסוגייה הרגישה היה השר לשעבר רון דרמר, שלא נושא בימים אלה תפקיד רשמי. דרמר העביר את ההערות הישראליות על המגעים בין ארצות הברית לאיראן ועל התגובה האיראנית, בין היתר מחשש שלא יהיה פיקוח מספק על תוכנית הטילים הבליסטיים של הרפובליקה האסלאמית.
גורם ישראלי אומר כי בירושלים יש תחושה של תסכול. "בקצב הזה תהיה גם פעם נוספת. בסוף יש את ארצות הברית מעלינו, וזה חלק מהכללים", אמר. גורם ביטחוני נוסף אמר כי בישראל "מבינים שאם בעוד שנה או שנתיים נידרש לתקיפה נוספת באיראן - זו תקלה גדולה".
בנוסף, ההערכה בישראל שהפסקת האש תהפוך להיות קבועה ויושג הסכם בין ארצות הברית לאיראן. עוד מעריכים כי איראן תתקשר להיפרד מהאורניום המועשר הטמון באדמה. מקור ישראלי אמר לכאן 11: "הפסקת האש נכפתה עלינו. ברגע שהבנו שזה קורה, ביקשנו מטראמפ לנתק את לבנון מאיראן – וזה קרה".
