מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 18°c
באר שבע 21°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
כ"ב ניסן התשפ"ו | 09.04.2026
תל אביב 18°c
באר שבע 21°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"מודל התרעה": צה"ל נערך למעקב מודיעיני אחר האורניום שקבור באיראן

אגף המודיעין בונה מודל טכנולוגי שיעקוב אחר האורניום המועשר שקבור בעומק האדמה באיספהאן ובנתנז • המערכת תתריע בזמן אמת על כל ניסיון איראני לחלץ את החומר לצורכי העשרה צבאית

"מודל התרעה": צה"ל נערך למעקב מודיעיני אחר האורניום שקבור באיראן
אילוסטרציה צילום: Pixabay

צה״ל נערך לתרחיש שבו האורניום המועשר לא יטופל במסגרת הסכם מדיני. אגף המודיעין של צה״ל נערך לבנות ״מודל התרעה״ לאורניום המועשר, כך פרסם הבוקר (חמישי) דורון קדוש בגלי צה"ל.

מודל ההתרעה שייבנה באמ״ן יעקוב אחר האורניום המועשר שקבור בעומק האדמה באיראן, שעל פי פרסומים זרים, נמצא ברובו באיספהאן וחלקו בנתנז, ויתריע בפני מקבלי ההחלטות בדרג המדיני על כל ניסיון איראני לחלץ אותו מהאדמה.

בכיר בצבא אמר לגלי צה"ל כי כלל היכולות של אמ״ן יושקעו בעניין, וכי בעקבות שהנושא חשוב גם לה, יתבצע שיתוף מודיעין עם ארצות הברית בסוגיה ומעקב משותף לשתי המדינות.

 

אורניום איראן אמ"ן צה"ל

 צבע אדום

art