רועי קייס: שר החוץ המצרי, בדר עבד אל-עאטי, שוחח בטלפון עם השליח האמריקני, סטיב וויטקוף, והדגיש שיש צורך להתערב במהירות כדי להרגיע את המצב באזור ולחזק את הפסקת האש. הבכיר המצרי אמר לוויטקוף לפי משרד החוץ המצרי, שהתוקפנות הישראלית על לבנון ממוטטת את כל המאמצים האזוריים להשיג את הרגיעה המיוחלת באזור. שר החוץ המצרי גם שוחח בטלפון עם שר החוץ הצרפתי בהתפתחויות האחרונות. יש לציין כי היום שגריר מצרים בלבנון, עלאא' מוסא, אמר אחרי פגישה שקיים עם יו"ר הפרלמנט השיעי, נביה ברי, בעל הברית של חיזבאללה, כי מצרים משקיעה מאמצים כדי להכליל את לבנון בהפסקת האש.
אשדוד מתעטפת באבל: הגאון רבי אברהם אלטמן זצ"ל ר"י 'עטרת צבי'
הגאון רבי אברהם אלטמן זצ"ל ראש ישיבת 'עטרת צבי' שהקים עולה של תורה באשדוד והעמיד תלמידים הרבה, הלך לעולמו בגיל 94 לאחר שהתמוטט פתאומי בביתו • בימי הפסח עוד התפלל בישיבתו עליו מסר את נפשו
אבל כבד ירד על העיר אשדוד משם מגיעה הידיעה המעציבה על הסתלקותו של הגאון רבי אברהם אלטמן זצ"ל, ראש ישיבת 'עטרת צבי' בעיר, והוא בן 94 בפטירתו.
בימים האחרונים חש שלא בטוב, ובחג שביעי של פסח עוד התפלל כרגיל בבית מדרשו. היום התמוטט באופן פתאומי בביתו באשדוד, שם לאחר פעולות החייאה של כוחות ההצלה, השיב את נשמתו ליוצרה.
מסע הלוויה היום (חמישי, אסרו חג פסח) בשעה 18:00 מהיכל ישיבת "עטרת צבי" ברחוב האדמו"ר מגור רובע ז' באשדוד בדרכה להר המנוחות בירושלים שם ייטמן.
הגר"א אלטמן זצ"ל נולד בארגנטינה בט' שבט תרצ"ב לאביו ר' חיים אלטמן ז"ל ולאמו מרת שיינדל ע"ה.
בארגנטינה למד אצל הגאון רבי צבי זיידל סמיטיצקי זצ"ל מישיבת 'תורת אמת' בלונדון, שהיה מגיע לארגנטינה במסגרת מסעותיו להרמת קרן עולם התורה.
כשהגיע לארץ הקודש בשנות ה-70 התיישב בעיר אשדוד, שם הקים מתיבתא לתלמידים, ברבות השנים הקים את ישיבת 'עטרת צבי' בתחילה לבחורים ספרדים ובהמשך למאות אברכי כולל. תחילה הישיבה הוקמה ברובע א' ולאחר מכן ברובע ז'.
את הישיבה הקים כישיבה על קברו של רבו הגר"ז סמיטיצקי זצ"ל בהקימו את ישיבת עטרת צבי שנקראה על שמו ולזכרו.
כיום שוקדים על התורה בישיבה מאות אברכים, וראש הישיבה זצ"ל היה מכתת את רגליו ברחבי העולם להחזיק את הכולל עליו מסר את נפשו פשוטו כמשמעו.
הישיבה הוציאה במשך עשרות השנים גידולים מבורכים של רבנים וראשי קהילות בארץ ובחו"ל. גם כשהישיבה הפכה לכולל הכול היה במתכונת ישיבה, וראש הישיבה היה מוסר שיעורים ושיחות.
לצד היותו מרביץ תורה היה מחשובי רבני העיר אשדוד. מפעם לפעם היה כותב דברי חיזוק ומעורר על דברים הצריכים תיקון, אליהם היו מצטרפים שאר רבני העיר.
עם הסתלקותו אבל כבד ירד על העיר אשדוד בכלל, ועל היכלי התורה בעיר בפרט.
זכה והותיר אחריו דור ישרים מבורך, ובראשם את בנו הרה"ג רבי אליהו מאיר אלטמן, ראש כולל "עטרת צבי" באשדוד.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
