מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 11°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
כ"ג ניסן התשפ"ו | 10.04.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 11°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הבעל נפרד מרעייתו: "היא חלמה לפני חודש שהיא נהרגה בתאונה"

לאחר שגופתה הובאה בטיסה פרטית מבולגריה, התקיימה בירושלים הלוויית האישה הצעירה מרת לאה יוכבד זינגר ע"ה שנהרגה בדרכה מציונו של ה'פלא יועץ'. אביה, יו"ר 'לינת החסד', ובעלה ספדו לה בבכי: "חלמה שהיא נהרגת". צפו בתיעוד

הבעל נפרד מרעייתו: "היא חלמה לפני חודש שהיא נהרגה בתאונה"
בעלה מספיד במסע הלוויה צילום: באדיבות המצלם

המונים השתתפו היום (חמישי, אסרו חג) במסע הלוויית האישה הצדקנית מרת לאה יוכבד זינגר ע"ה, שנהרגה בתאונה טראגית ביום שני האחרון, חול המועד פסח, בחזרה מציונו של ה'פלא יועץ' בבולגריה.

הבוקר נחת ארונה בישראל במטוס פרטי, בפעילותו של אלי פולק, משנה למנכ"ל איחוד הצלה, שהוביל את המהלך הלוגיסטי הכולל הבאת מטוס, אישורים ותיאומים מול הרשויות.

מסע הלוויה יצא מבית הלוויות שמגר, שם נאמרו דברים קצרים מפי הרב שמעון שישא מארגון 'יד אברהם', שהמנוחה הייתה מתנדבת מטעמם בבית החולים הדסה עין כרם במשך 12 שנה.

לאחר מכן הלוויה עברה דרך בית הכנסת ברסלב ברחוב החומה השלישית, שם נאמרו מספר הספדים. ראשון הדוברים היה גאב"ד היכל הוראה, הגאון רבי משה ברנסדורפר, שפתח את דבריו בכך שבחודש ניסן לא מספידים, אבל מותר לומר דברי פרידה כדי לעורר את הציבור. הוא סיפר על הנפטרת שהייתה אישה גדולה שעסקה בחסד ושימחה משפחות רבות שהגיעו לבית החולים הדסה.

לאחר מכן דיבר בעלה, ר' חיים זינגר, וסיפר שאשתו ע"ה שיתפה אותו בחודש האחרון כי חלמה שהיא נהרגת בתאונה, והוא כמובן ביטל את דבריה ב"חלומות שווא ידברו", והנה לצערנו החלום היה אמיתי. כמו כן סיפר כמה הייתה מתפללת בדמעות בכל יום להיפקד בילדים, ולמרות כל מה שעברה לא ראו עליה דבר והיא רק הייתה מחזקת ומשמחת את כולם.

כמו כן, אביה איש החסד הרה"ח ר' חיים כהן, יו"ר 'לינת החסד', נפרד ממנה וסיפר שהיא נולדה כשהיה בדרך חזור מקבר ה'נועם אלימלך' מליז'ענסק, ועכשיו נפטרה כשחזרה מקבר ה'פלא יועץ', כשהיא רק בת 36 - כגילו של ה'פלא יועץ' בעת פטירתו. בסיום ביקש מכל הציבור לקבל עליהם קבלה טובה של אחדות ולהרבות אהבה במשך 40 יום.

לאחר דברי הפרידה צעדו המלווים ברגל להר הזיתים שם נטמנה.

לאה יוכבד זינגר הרב אליעזר ברלנד הרב משה ברנסדרופר

 צבע אדום

art