מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 11°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
כ"ג ניסן התשפ"ו | 10.04.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 11°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בעקבות האובססיה לישראל: ספרד העוינת סולקה מהמפקדה בקריית גת

ספרד לא תוכל להשתתף במרכז התיאום האזרחי-צבאי בקריית גת שהוקם במסגרת תוכנית השלום של הנשיא טראמפ

בעקבות האובססיה לישראל: ספרד העוינת סולקה מהמפקדה בקריית גת
המפקדה האמריקנית בקריית גת צילום: צבא ארה"ב

הגיע הזמן: ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ גדעון סער החליטו שספרד לא תוכל להשתתף במרכז התיאום האזרחי-צבאי בקריית גת שהוקם במסגרת תוכנית השלום לעזה של הנשיא טראמפ.

בהודעת משרד החוץ נכתב כי "ההחלטה התקבלה, על רקע האובססיה האנטי-ישראלית של ממשלת ספרד בראשות סנצ׳ז ופגיעה חמורה באינטרסים של ישראל (וגם של ארה״ב) כולל במהלך המלחמה נגד איראן".

שר החוץ סער: "ממשלת סנצ׳ז בעלת הטייה אנטי-ישראלית כל-כך בוטה, עד שהיא איבדה כל יכולת לשמש כגורם מועיל ביישום תוכנית השלום של הנשיא טראמפ ובמרכז שפועל במסגרת התוכנית".

הודעה בהתאם נמסרה לספרד. ארה״ב עודכנה מראש על ההחלטה האמורה.

כזכור בשבוע שעבר הודיעה ספרד כי סגרה את המרחב האווירי שלה למטוסים אמריקניים שמעורבים בתקיפות באיראן. הייתה זו עליית מדרגה בהתנגדות של ספרד למלחמה, אחרי הסירוב לאפשר לצבא ארצות הברית להשתמש בשני בסיסים אמריקניים בדרום ספרד לצורך התקיפות באיראן.

סגירת המרחב האווירי אילצה את מטוסי הצבא האמריקני לעקוף את ספרד, שותפה של ארה"ב בברית נאט"ו, בדרך למטרות במזרח התיכון.

 

ספרד ארצות הברית (ארה"ב) איראן אנטישמיות בנימין נתניהו גדעון סער

 צבע אדום

art