מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
כ"ה ניסן התשפ"ו | 12.04.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתקפת סייבר רחבת היקף פוגעת בתשתיות קריטיות בארה"ב

אזהרה משותפת של ה-FBI, ה-NSA ו-CISA חושפת קמפיין פריצה למערכות בקרה תעשייתיות, עם חשד למעורבות קבוצת האקרים המקושרת למשמרות המהפכה ולפגיעה ממשית בחשמל ובמתקני מים

מתקפת סייבר רחבת היקף פוגעת בתשתיות קריטיות בארה"ב
האקרים, סייבר צילום: שאטרסטוק

תחת המכסה של לוחמה אסימטרית, קמפיין פריצה נרחב המזוהה עם טהרן מכה בשבועות האחרונים במערכות בקרה תעשייתיות (ICS) ברחבי ארה"ב, תוך פגיעה ישירה בתשתיות קריטיות כמו חברות חשמל ומתקני טיהור מים. כך דווח בישראל היום.

ה-FBI, ה-NSA וסוכנות הסייבר CISA פרסמו אזהרה משותפת ביום שלישי, האקרים איראנים מכוונים לבקרים לוגיים ניתנים לתכנות (PLCs) - אותם מכשירים המאפשרים שליטה דיגיטלית במכונות פיזיות. המטרה היא חבלה במערכות התפעוליות. לפי הסוכנויות, במקרים מסוימים הפעילות כבר הובילה לשיבושים תפעוליים ולהפסדים כספיים משמעותיים.

למרות שהאזהרה הרשמית לא נקבה בשם קבוצה ספציפית, המומחים מצביעים על דמיון רב לקמפיינים קודמים של "CyberAv3ngers" (או קבוצת "Shahid Kaveh"), המזוהה עם משמרות המהפכה.

כזכור, בסוף 2023 היא פרצה לעשרות בקרים של חברת "יוניטרוניקס" הישראלית המשמשים מתקני מים, ושינתה את הכיתוב על הצגים ל-"Gaza". למרות שזה נראה בתחילה כוונדליזם דיגיטלי, חברות סייבר כמו Dragos ו-Claroty הבהירו כי ההאקרים השחיתו את הקוד של המכשירים עמוק מספיק כדי להשבית שירותים מישראל ועד פנסילבניה.

ארצות הברית (ארה"ב) איראן סייבר

 צבע אדום

art