מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 11°c
בית שמש 11°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
כ"ו ניסן התשפ"ו | 13.04.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 11°c
בית שמש 11°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מהפך בהונגריה אחרי 16 שנה. ויקטור אורבן הפסיד בבחירות

כשהספירה עדיין בעיצומה, הודיע המנצח כי אורבן התקשר אליו ובירך אותו על ניצחונו, וזמן קצר אחר כך אישר אורבן את הדברים, ואמר: "התוצאות ברורות, וזה כואב. נשרת את המדינה מהאופוזיציה. לעולם לא נוותר"

מהפך בהונגריה אחרי 16 שנה. ויקטור אורבן הפסיד בבחירות
פטר מדיאר צילום: פייסבוק

ראש הממשלה ההונגרי הוותיק ויקטור אורבן, ששלט 16 שנה במדינה, הפסיד את הבחירות ליריבו פטר מדיאר שכתב בעמוד הפייסבוק שלו כי אורבן התקשר לברך אותו על נצחונו.

זמן קצר אחר כך אישר אורבן את הדברים, ואמר: "התוצאות ברורות, וזה כואב. נשרת את המדינה מהאופוזיציה. לעולם לא נוותר".

הקלפיות נסגרו בשעה 20:00 שעון ישראל עם שיעור הצבעה היסטורי של יותר מ-77%, התוצאות יתקבלו עד אמצע הלילה.

נכון לשעה 22:00 נספרו 45.71% מהקולות, ולעת עתה הם מעניקים למפלגת "טיסה" של מדיאר הישג לא שגרתי של 135 מ-199 המושבים בפרלמנט, מעבר לרף של שני שלישים 133 שאם תגיע אליו תוכל להכניס תיקונים בחוקה ולבצע רפורמות מקיפות, כאלו שיבטלו מהלכים שנקט אורבן. מפלגת "פידס" של אורבן זוכה כרגע ב-57 מושבים. עם זאת, הנתונים האלה עשויים להשתנות בהמשך.

הכלכלה ההונגרית בקשיים, האיחוד האירופי הקפיא מיליארדים מכספי הסיוע להונגריה, ואורבן סבל מסדרה של שערוריות. אורבן מתנגד לסיוע לאוקראינה, מה שהרגיז את שותפותיו האירופיות.

ביחס לישראל למרות תמיכה בלתי מסוייגת של נתניהו בקמפיין הבחירות של אורבן, הונגריה לא צפויה להפוך עויינת לישראל במקרה של מהפך. ואולם לא ברור איך המוביל בסקרים מדיאר ינהג באשר להכרזה של אורבן על עזיבת הונגריה את בית הדין הפלילי הבין לאומי בהאג, כשקידם את פניו של רה"מ נתניהו לפני כשנה בבודפשט.

הונגריה ויקטור אורבן פטר מדיאר

 צבע אדום

art