מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 27°c
באר שבע 31°c
חיפה 26°c
ירושלים 26°c
בית שמש 26°c
בני ברק 33°c
אשדוד 33°c
כ"ח ניסן התשפ"ו | 15.04.2026
תל אביב 27°c
באר שבע 31°c
חיפה 26°c
ירושלים 26°c
בית שמש 26°c
בני ברק 33°c
אשדוד 33°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"יבטל": אלפי חברי 'אתכנשו' במעמד סיום הזוהר הקדוש

מעמד 'מחברייך' נערך בהשתתפות אלפי חברים מכל רחבי הארץ שציינו את סיום ספרי הזוהר ברוב פאר והדר • שיאו של האירוע: משאות חוצבי להבות אש מפי המשפיעים הגאונים הצדיקים רבי אלימלך בידרמן ורבי יודל דייטש שהכינו את הקהל לימי החירות ול"ג בעומר • סיקור וגלריה

"יבטל": אלפי חברי 'אתכנשו' במעמד סיום הזוהר הקדוש
המעמד של אתכנשו צילום: א. אייזנבאך וארי קופרשטוק

אלפי חברים מכל קצווי ארץ, מצפת וחצור שבצפון, ועד נתיבות ואופקים שבדרום, התכנסו למעמד נורא הוד 'מחברייך', שהתקיים ברוב פאר והדר ובהשקעה אדירה כהכנה לחג החירות ול"ג בעומר שע"י 'אתכנשו'.

אלפי הבאים התקבלו תחילה במאור פנים במתחם סעודת הסיום, בו הוגשו מיטב המאכלים כיד המלך. שם גם הוצגו מראות הוד מפעילות 'אתכנשו' בשנתיים האחרונות. על גבי כרזה ענקית ואדירת ממדים, נפרסו שמותיהם של רבבות החברים, כאשר כל אחד מוצא את מקומו, ומגלה את קרוביו ומכריו הנמצאים אף הם עמו בכנישתא חדא. כך גם הובאו ברכות הקודש של מרנן גדולי וצדיקי הדור, שנמסרו לחבורות 'אתכנשו' הפועלות בקרב קהילות הקודש.

לאחר תפילת מנחה ברוב עם, פתח את המעמד הרב החסיד ר' בערל פריד רו"מ 'אור הרשב"י', שקידם את פני אלפי החברים הדבקים באור תורת הרשב"י, וביטא את משמעות הקשר המיוחד עם רשב"י המלווה את החברים דבר יום ביומו.

משא נלהב נשמע מפי המשפיע הגה"צ רבי יהודה דייטש, שבמיטב היגיון ביטא את משמעות ההתאספות של המקושרים לתורת הרשב"י דייקא בימים אלו של ערבי פסחים.

לאחר מכן נערכה תוכנית מיוחדת אותה ניהל ברוב כישרון איש החינוך הנודע הרה"ג ר' פנחס ברייאר, הנמנה אף הוא על חברי 'אתכנשו', כאשר כיבד אחדים מהחברים להשמיע את הגיגיהם ותחושותיהם הרוממות בהיותם מחוברים לאור תורתו של רבי שמעון. בקשב רב נשמעו העדויות המרגשות, כאשר כל אחד מהחברים בשפתו הוא, מיטיב לבטא את התחושה הנעלית האופפת כל חבר, בהיותו מקושר לחבורה הקדושה המורכבת מכל החוגים והעדות, ובה רואים את בשורת הגאולה הממשמשת ובאה לפתחנו, כמובטח בספר הזוה"ק 'בספרא דא יפקון ביה מן גלותא ברחמי'.

עין לא נותרה יבשה לשמוע את דבריו המרטיטים של הבה"ח ישראל ברים, שהשמיע עדות אישית על החיזוק והתמיכה שנתנו בו דבריו הקדושים של התנא האלוקי, בתקופה הקשה שעברה עליו בחורף האחרון עם פטירתו של אביו הרה"ח ר' יעקב דוד ברים ז"ל.

דברי חרוזין בגודל העת והזמן נשמעו מפי הגראמער הנודע ר' ישראל אדלר.

שעות של התעלות היו מנת חלקם של הנוכחים עם הופעתו בכבוד של המשפיע הגה"צ רבי אלימלך בידרמן. למעלה משעתיים תמימות, שפע המשפיע דיבורים חוצבי להבות אש, בגודל מעלת לומדי תורתו של רשב"י, ובדיבורי הכנה לליל הסדר הבעל"ט.

במעמד זה חברו יחדיו ה'ונצעק' של ליל הסדר, יחד עם ה'יבטל' של ל"ג בעומר! כאשר ר' מיילך זעק יחד עם אלפי המשתתפים: 'י-ב-ט-ל'! לעורר כוחו של רשב"י לבטל כל הגזירות. וכן עורר על עת הרצון הנשגבה בליל הסדר, על ישועות רבות וגלויות הנשפעות בכוח ה'ונצעק', כאשר צועק לבם של בני ישראל אל ה' בליל קדוש זה.

בעיצומו של המעמד נערך סיום ספרי הזוה"ק שנלמד ע"י אלפי החברים בתקופה האחרונה. את הסיום ערך הגה"צ רבי אהרן ברנסדורפר, חבר בד"ץ העדה החרדית ומראשי רבני ק"ק תולדות אהרן, כשלאחר מכן פזזו הכול בשירה וזמרה.

את המעמד ליוו מיטב בעלי השיר, בעל המנגן הנודע ר' יעקב דסקל בצוותא חדא עם מקהלת ויז'ניץ עם תזמורת מורחבת, בניצוח ההפקה של יחיאל לודמיר - סטייל הפקות.

גדושי רוממות והתעלות, שבו אלפי החברים לביתם, מצוידים וטעונים בתשעה קבין של דעת ורוממות לקראת החג הבא עלינו לטובה, וליל הסדר אשר כיום יאיר להם ב"ה.

צפו בגלריה

 

 

סיום הזוהר אור הרשב"י

 צבע אדום

art