מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 26°c
חיפה 23°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
כ"ח ניסן התשפ"ו | 15.04.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 26°c
חיפה 23°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מבוכה בטהראן: בצה"ל רמזו שהדובר של המשטר אולי לא קיים

דובר צה"ל בפרסית העלה ספקות לגבי אמינותו של הדובר האיראני ח'אתם אל-אנביאא', וטען כי ייתכן ומדובר בדמות פיקטיבית מבוססת בינה מלאכותית. בפנייה ישירה לעם האיראני, קרא לציבור לספק עדות לכך שהדובר נראה במציאות כדי להוכיח שהוא קיים

מבוכה בטהראן: בצה"ל רמזו שהדובר של המשטר אולי לא קיים
הדובר האיראני ח'אתם אל-אנביאא' צילום: צילום מסך רשתות חברתיות

דובר צה"ל בשפה הפרסית, סגן אלוף כמאל פנחסי, פרסם היום, רביעי, פנייה חריגה לעם האיראני בחשבון ה-X הרשמי של צה"ל בפרסית, במהלך שנועד לערער על אמינות המסרים שמפיץ המשטר בטהראן. לפי הפרסום, בצה"ל הטילו ספק באותנטיות של דובר מפקדת החירום של הכוחות המזוינים של איראן, אבראהים זולפקרי, ואף רמזו כי ייתכן שמדובר בדמות שנוצרה באמצעים טכנולוגיים.

בסרטון שפרסם פנחסי נכתב כי זולפקרי "נראה יותר כמו תוצר של בינה מלאכותית מאשר בן אדם אמיתי". בצה"ל אף פנו ישירות לציבור האיראני, וביקשו מהגולשים לדווח אם ראו אותו אי פעם בריאיון פנים אל פנים או בפעילות בשטח. "אם לא, עזרו לנו להוכיח שהוא תוצר של בינה מלאכותית", נכתב בפנייה.

צילום מסך רשתות חברתיות
הפוסט שפרסם דובר צה"ל בפרסית | צילום מסך רשתות חברתיות

המהלך הישראלי נועד לחשוף את מה שנראה כניסיון נואש של המשטר האיראני לייצר מצג שווא של שליטה וסדר. "האם הם נאלצים ליצור דמויות דמיוניות כדי לדבר עם העם?" תהה סא"ל פנחסי בפוסט, וחתם בשאלה נוקבת: "מה זה אומר על האמינות של המסרים שלהם?".

איראן צה"ל מלחמה מבצע שאגת הארי

 צבע אדום

art