בלבנון מדווחים כי סעודיה עומדת בראש משימת התיווך בין לבנון לישראל. "מעורבות עמוקה של הממשל הסעודי".
הספין האיראני: טהראן מנסה לנכס לעצמה את הפסקת האש בלבנון
טהראן מנסה להציג את נצירת האש המסתמנת כתוצאה של לחץ על ארה"ב ולא כהישג של המפגש הישראלי-לבנוני בוושינגטון • בביירות משדרים אופטימיות לגבי הפסקת אש בת שבוע, אך מביעים מבוכה מהקביעה הישראלית כי חיזבאללה הוא "אויב משותף"
איראן מנסה לנכס לעצמה את הפסקת האש האפשרית בין ישראל ללבנון - כך פרסם הערב (רביעי) רועי קייס בכאן חדשות.
באיראן הדליפו מבעוד מועד כי הפסקת האש תחל הלילה, וניסו להציג שמדובר בלחץ אמריקני ולא בתולדה של המפגש ההיסטורי אתמול בין שגרירי שתי המדינות בוושינגטון.
בלבנון גוברים הדיווחים על לחץ שמפעילה ארצות הברית על ישראל להסכים להפסקת אש זמנית בת שבוע לפחות, ובביירות שידרו היום אופטימיות לגבי האפשרות שישראל תסכים לכך בתמורה לקביעת פגישה נוספת שתוגדר בלבנון כתחילת המשא ומתן באופן רשמי.
גורם פוליטי בלבנון המעורה בנושא אמר לכאן חדשות כי ההנהגה הלבנונית הובכה אתמול מדבריו של שגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר על כך שהצדדים הסכימו שחיזבאללה הוא אויב משותף. ראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, אמר בשיחות סגורות כי מדובר בהצהרה לצרכים פנים-ישראליים.
בתוך כך, במחנה שמתנגד לחיזבאללה בלבנון גובר החשש שמשא ומתן עם ישראל עלול לגרום לארגון לפגוע בנשיא ג'וזף עאון ובראש הממשלה סלאם וגם לערער את היציבות במדינה.
