אלמוג בוקר: 2 פצועים במצב קשה בכרמיאל פצוע בינוני במצב בינוני בנהריה למה לא לומדים כאן שום דבר? למה לא להנחות את הציבור שעתיים לפני הפסקת האש - להיות במרחב מוגן או לפחות בקירבת מרחב מוגן? תושבי הצפון, יש עוד 50 דקות תשארו במרחבים המוגנים, או לפחות בסמוך. והכי חשוב - אל תצאו מהבית
סערה בקבינט: לוין תקף את היועמ"שית ודרש לפתוח בחקירה
ישיבת הקבינט אמש הפכה לעימות קולני וחריף כאשר שרי הממשלה הטיחו האשמות ביועמ"שית בנוגע לניסיון איסוף מידע מפליל נגד השר לביטחון לאומי באמצעות השב"כ • מיארה הדפה את הטענות: "זה קשקוש מקושקש!"
ישיבת הקבינט הקבינט אמש (רביעי) הייתה סוערת במיוחד, כאשר השר יריב לוין דרש מהיועמ"שית גלי בהרב-מיארה, תשובות בנוגע לחשדות חמורים לשימוש בשב"כ לצרכים פוליטיים.
לוין תקף בהמשך לפרסומים כי מיארה פנתה לראש השב"כ לשעבר, רונן בר, בבקשה לרגל אחרי השר איתמר בן גביר ולחפש נגדו מידע מפליל. האירוע, שהפך מהר מאוד לעימות קולני בין השרים ליועמ"שית, הסתיים בדרישה של שר המשפטים לפתוח בחקירה דחופה של השב"כ תחת פיקודו של ראש השירות הנוכחי, זיני, כך מפרסם מוטי קסטל בערוץ 14.
העימות החל כאשר השר לוין פנה למיארה באופן ישיר: "אני רוצה בבקשה שתעני בנוכחות כולם – האם ביקשת מרונן בר לרגל אחרי השר בן גביר ולחפש נגדו מידע מפליל?". מיארה, שנראתה נסערת מההאשמה, השיבה בלקוניות: "זה קשקוש מקושקש!". למרות הפצרות חוזרות ונשנות מצד שרי הממשלה שדרשו הבהרות נוספות, סירבה היועמ"שית להוסיף מעבר לכך.
השר לוין הגיב בחריפות לסירובה ואמר: "זה אירוע חמור ביותר! זה חייב להיחקר על ידי ראש השב"כ זיני. השב"כ הוא הגוף היחיד שמוסמך לבדוק חשד לפגיעה בסדרי המשטר הדמוקרטי".
גם השר דודי אמסלם הצטרף למתקפה וטען כי התנהלותה של מיארה בישיבה מעידה על הסתרה: "עצם התשובה שלה מעידה על חוסר מקצועיות והסתרה ומצריכה חקירה מפורטת של השב"כ". בשיאו של הוויכוח, עקץ ראש הממשלה נתניהו את היועמ"שית: "מה?! יכול להיות שדבר כזה קרה בישראל? זה בטח קרה במזרח גרמניה!".
