אלמוג בוקר: 2 פצועים במצב קשה בכרמיאל פצוע בינוני במצב בינוני בנהריה למה לא לומדים כאן שום דבר? למה לא להנחות את הציבור שעתיים לפני הפסקת האש - להיות במרחב מוגן או לפחות בקירבת מרחב מוגן? תושבי הצפון, יש עוד 50 דקות תשארו במרחבים המוגנים, או לפחות בסמוך. והכי חשוב - אל תצאו מהבית
בצפון נערכים לירי - ותוקפים את ההסכם: "המתנה לטבח הבא"
לאחר ההודעה על הפסקת הלחימה בין ישראל לארגון הטרור בימים הקרובים, בצה"ל מתכוננים לאפשרות להתגברות הירי לשטחה של ישראל. בצפון תוקפים את ההסכם: "את המחיר משלמים בדם, בבתים הרוסים ובקהילות מפורקות כאן" | כל הפרטים
בצה"ל נערכים להתגברות הירי של חיזבאללה לעבר שטח הצפון בשעות הקרובות (חמישי), זאת לקראת כניסתה לתוקף של הסכם הפסקת האש.
בצבא תדרכו את המועצות שנמצאות בקו העימות שייערכו לירי גובר, כדי שהאזרחים יישארו ליד מרחבים מוגנים. כאמור, הנשיא טראמפ הכריז על הפסקת אש בלבנון לעשרת הימים הקרובים.
בצפון לא אוהבים את הפסקת האש, משה דוידוביץ ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות תקף: "הסכמים נחתמים בעניבה בוושינגטון, אבל את המחיר משלמים בדם, בבתים הרוסים ובקהילות מפורקות כאן, במטה אשר ובקו העימות".
"הודעה על 'הפסקת אש' שאינה כוללת אכיפה קטלנית מול חיזבאללה על כל חריגה ומרחב ביטחון נקי מטרור עד הליטאני, היא לא הישג מדיני, היא גזר דין של המתנה לטבח הבא", כתב בחריפות.
לדבריו, "לא נחזור להיות 'שכפ"ץ אנושי' של הסכמים שבריריים , המילים הכואבות הללו נכתבות וזועקות מדמם של אלה שנפגעו ועוד יפגעו".
