שר התקשורת קרעי, שיגר היום מכתב דרישה לתאגיד השידור הציבורי ‘כאן’, ובו הוא מורה להפסיק לאלתר את שידור הפרסומת המקדמת את טקס יום הזיכרון “הישראלי-פלשתיני המשותף”
"הקו הצהוב" מגיע גם ללבנון, והרס הכפרים יימשך
צה"ל ממשיך גם במהלך הפסקת האש לטהר את תשתיות הטרור ולהרוס את הכפרים שנמצאים בתוך שטחי הקו הצהוב - רצועת הביטחון שהכוחות שולטים בה בדרום לבנון.
בצה"ל מודיעים על ״הקו הצהוב״ שמגיע גם ללבנון כמו בעזה, והרס הכפרים יימשך: תנאי הפסקת האש בלבנון כפי שפרסם דורון קדוש בגל"צ.
הוגדר קו חדש - שעד אליו צה״ל שולט - הוא קו הנ״ט שנכבש במהלך התמרון הקרקעי - ובדומה לרצועת עזה, גם הקו הזה מוגדר ״הקו הצהוב״. הקו הזה מרוחק מהגבול במרחקים משתנים, בין קילומטרים ספורים לכ-10 ק״מ. בתוך שטחי הקו הצהוב החדש - יש 55 כפרים לבנונים, שאזרחים לא מורשים לחזור אליהם.
צה״ל ממשיך גם במהלך הפסקת האש לטהר את תשתיות הטרור ולהרוס את הכפרים שנמצאים בתוך שטחי הקו הצהוב - רצועת הביטחון שהכוחות שולטים בה בדרום לבנון.
המחבלים שנותרו בתוך שטחי הקו הצהוב - כמו למשל עוד מספר מחבלים שצה״ל מעריך שנותרו בבינת ג׳ביל - נדרשים להיכנע, או שכוחותינו יחסלו אותם ברגע שיאתרו אותם
ההנחיה לכוחות: בכל מקום שאתם מזהים איום - תפגעו בו, לא לוקחים שום סיכון. כטב״מים של חיל האוויר ממשיכים לטוס בשמי דרום לבנון כדי לאתר איומים ולסכל אותם במידת הצורך.
סיכום המערכה בלבנון במספרים:
1. כ-8,000 רקטות וטילים שוגרו ע״י חזבאללה - רק כשליש מהן שוגרו לעורף הישראלי, היתר לעבר הכוחות המתמרנים של צה״ל בדרום לבנון. 75 מהרקטות פגעו בעורף.
2. חיל האוויר הטיל כ-5,000 חימושים בלבנון.
3. 300 כטב״מים שוגרו - 25 מהם פגעו. מדובר באחוזי יירוט כטב״מים של כ-92%.
4. 140 טילי נ״ט שוגרו ע״י חזבאללה - 15 מהם פגעו.
5. כ-1,700 מחבלי חזבאללה חוסלו, מאות משגרים הושמדו.
המלצות צה״ל לדרג המדיני לסיכום המערכה בלבנון כפי שפורסמו בגל"צ:
בצה״ל מעריכים כי בזירה הצפונית, יש כעת פוטנציאל לשקט ארוך טווח - באמצעות הסכם מדיני. ״המטרה היא לא לחזור לסבבים בצפון, אלא להשיג ביטחון ארוך טווח״, אמר היום קצין בכיר בצה״ל. ״חזבאללה חלש מאי פעם, הפגיעה בו עמוקה מאוד, צריך לזכור איפה הוא היה לפני 7 באוקטובר״.
בצה״ל תומכים בהפסקת האש שהושגה אתמול בלבנון, וסבורים כי המו״מ הישיר שמתנהל בין ישראל ללבנון הוא היסטורי, ועשוי ליצור מציאות ביטחונית משופרת לאורך זמן. ועם זאת - עמדת צה״ל היא כי חייבים להמשיך לאחוז את רצועת הביטחון שנכבשה בדרום לבנון, לא לסגת מהקו הצהוב החדש, וכך לפעול להסכם שיפרז מנשק את כל דרום לבנון, לפחות עד הליטני, תחת מנגנון פיקוח ובקרה אמריקני, וישאיר בידי ישראל את אזור החיץ שנכבש.
