מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
ב' אייר התשפ"ו | 19.04.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בחמאס סירבו לדון בפירוק מנשק - דרשו לבצע שינויים בהסכם

העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" דיווח היום כי מתווכים וגורמים אחרים מפעילים לחץ על חמאס כדי שיסכים למסמך מועצת השלום של עזה, אפילו אם באופן עקרוני

בחמאס סירבו לדון בפירוק מנשק - דרשו לבצע שינויים בהסכם
בכירי חמאס צילום: רשתות ערביות

המשא ומתן בין מועצת השלום לרצועת עזה וחמאס עדיין נמשך. בסוף השבוע נפגשו נציגי שני הצדדים בקהיר, כדי לדון בנושא פירוק ארגון הטרור מנשקו על פי תוכנית טראמפ - שהדד-ליין לסיומה עבר השבוע. גיא עזריאל מדווח בערוץ i24NEWS כי חמאס מסרב להתפרק מנשקו.

במסגרת הדיונים עם נציגי מועצת השלום בקהיר, משלחת חמאס סירבו לדון בפירוק מנשק כל עוד לא חלה התקדמות ביישום השלב הראשון של הפסקת האש מצד ישראל, ואף דרשה לערוך שינויים בהסכם. בכיר במועצת השלום אומר ל-i24NEWS: "אם חמאס יסרב להתפרק מנשקו זו תהיה הפרה של ההסכם - על כל המשמעויות".

העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" דיווח היום כי מתווכים וגורמים אחרים מפעילים לחץ על חמאס כדי שיסכים למסמך מועצת השלום של עזה, אפילו אם באופן עקרוני. לפי הדיווח, השאיפה היא שארגון הטרור יעשה זאת לפני שיתנהל על המסמך מו"מ בכל הנוגע לתוכנית פירוק הנשק של ארגוני הטרור ברצועת עזה.

שני מקורות בחמאס בחו"ל מסרו לעיתון כי מתנהלים ניסיונות במספר מדינות מתווכות לשכנע את הארגון להביע הסכמה ראשונית בתנאי שיתנהל מו"מ על סעיפיה בשלב מתקדם.

ראש הממשלה בנימין נתניהו סיפק התבטאות בנושא בסוף השבוע ואמר: "טראמפ מבין שקואליציה זרה לא תצליח לפרק את חמאס מנשקו. הוא לא הצליח לגייס קואליציה כדי לפתוח את מיצרי הורמוז, אז גם הוא מבין שלבנות קואליציה שתפרק את חמאס מנשקו זה דבר פחות ריאלי, אנחנו נצטרך לעשות זאת".

 

 

 

חמאס עזה מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art