רועי קייס: ערוץ אל-חדת׳ הסעודי מדווח ממקורותיו, כי סבב ראשון של מו"מ טכני ישיר בין וושינגטון וטהראן יתקיים מחר בשוויץ. המקורות הוסיפו כי השיחות בין איראן וארצות הברית יתקיימו בציריך שבשוויץ. המקורות ציינו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול היבטים משפטיים שקשורים להסרת הסנקציות המוטלות על איראן. המקורות הבהירו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול את סוגיית הכספים והנכסים האיראנים המוקפאים בקטר. המקורות הדגישו, כי המו"מ הטכני יכלול את סוגיית הגרעין האיראני. עוד צויין כי קטר ופקיסטן ישתתפו בשיחות ובחלק מישיבות המו"מ ישתתפו טורקיה וסעודיה. בדיווח מוזכר גם שבישיבות המו"מ שאינן פומביות ידונו בסוגיות הקשורות ללבנון וחזבאללה
חייל צרפתי נהרג בדרום לבנון, פריז מאשימה את חיזבאללה
יוניפי"ל מסר כי הכוח הצרפתי הותקף בירי מנשק קל סמוך לגנדוריה בעת פתיחת ציר ופינוי נפלים. מקרון הודיע על הרוג ושלושה פצועים, שניים מהם קשה, וחיזבאללה דחה את ההאשמות
חייל צרפתי מכוח יוניפי"ל נהרג היום בדרום לבנון ושלושה חיילים נוספים נפצעו, שניים מהם באורח קשה, במהלך ירי לעבר כוח שפעל באזור גנדוריה. נשיא צרפת עמנואל מקרון הודיע כי ההרוג הוא רב סמל מן האזור של מונטובן, והוסיף כי כל הסימנים מצביעים על אחריות של חיזבאללה למתקפה.
לפי הודעת יוניפי"ל, הכוח הגיע לאזור כדי לפנות נפלים ולפתוח ציר גישה לעמדות מבודדות, כאשר במהלך הפעילות נפתחה לעברו אש מנשק קל בידי "גורמים לא מדינתיים". בארגון הבהירו כי מדובר במתקפה מכוונת נגד כוח שפעל במסגרת המנדט שלו, והדגישו שפגיעה באנשי שמירת שלום מהווה הפרה של המשפט הבינלאומי ושל החלטה 1701 של מועצת הביטחון, ואף עשויה להיחשב כפשע מלחמה.
מקרון הביע תנחומים למשפחת ההרוג, גינה את "המתקפה הבלתי מתקבלת על הדעת", וקרא לרשויות בלבנון לפעול נגד האחראים. גם נשיא לבנון ג'וזף עאון וראש הממשלה נואף סלאם גינו את האירוע והורו לפתוח בחקירה.
מנגד, חיזבאללה דחה את ההאשמות נגדו וטען כי אין לקבוע אחריות לפני השלמת החקירה הרשמית. בארגון קראו להמתין לממצאי צבא לבנון, וטענו כי יש לבחון את נסיבות התקרית במלואן.
האירוע התרחש זמן קצר לאחר תחילת הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה, שנכנסה לתוקף ב-16 באפריל לתקופה של עשרה ימים. במקביל, ישראל ממשיכה לפעול בדרום לבנון נגד איומים שמוגדרים בעיניה כהפרות של ההבנות.
