אסף רוזנצוייג: דיווח בוול סטריט ג'ורנל: טראמפ רתח מזעם בבוקר שבו נפל מטוס ה-F15 באיראן, וצעק על יועציו במשך שעות, ואמר בין היתר כי "האירופים לא עוזרים". טראמפ נזכר במשבר בני הערובה באיראן בתקופה הנשיא ג'ימי קרטר והזהיר כי "זה עלה להם בבחירות", והוסיף: "איזה בלגן". טראמפ דרש לפעול לחלץ את שני הטייסים מיד, ויועציו השאירו אותו מחוץ לחדר בזמן שקיבלו עדכונים שוטפים, מחשש שחוסר הסבלנות שלו יפגע בתהליך, ועדכנו אותו רק ברגעים משמעותיים
רס"ל (מיל') לידור פורת הי"ד, בן 31, נפל בדרום לבנון; 9 נוספים נפצעו
רס"ל במילואים לידור פורת, בן 31 מאשדוד, נפל בקרב בדרום לבנון אתמול (שבת) במהלך פעילות מבצעית. כלי הנדסי של הכוח עלה על מטען נפץ שהטמין ארגון חיזבאללה בכפר כילא - מקום שנחרב לחלוטין עוד בסבב הלחימה הקודם נגד חזבאללה בסוף 2024
הותר לפרסום כי רס"ל לידור פורת, בן 31 מאשדוד, נפל בקרב בדרום לבנון אתמול (שבת) במהלך פעילות מבצעית. לידור פורת היה לוחם בגדוד 7106, חטיבה מרחבית 769. 940 חללים מתחילת מלחמת חרבות ברזל שפרצה ב-07/10/23.
באירוע בו נפל רס"ל (מיל') לידור פורת הי"ד, נפצעו לוחם באורח קשה, ארבעה לוחמים באורח בינוני וארבעה לוחמים באורח קל.
הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים ומשפחותיהם עודכנו.
פרטי התקרית
הכוחות של חטיבה 769 פועלים במרחב קו ההגנה הקדמי שבדרום לבנון על מנת להסיר את האיום על תושבי הצפון. במהלך פעילות של כוח מגדוד 7106 בכפר כילא ליד מטולה, כלי הנדסי של הכוח מסוג D-9 עלה על מטען של ארגון הטרור חיזבאללה. כוח לוחמים נוסף ששהה בסמוך, למטרות אבטחה, נפגע מפיצוץ המטען, כך דווח בגל"צ.
בצה״ל מתחקרים עדיין מתי הונח המטען במקום. כפר כילא הוא מקום שנחרב לחלוטין עוד בסבב הלחימה הקודם נגד חזבאללה בסוף 2024, והאם מדובר בהפרה של הפסקת האש.
שלשום נפל רס"ב במילואים ברק כלפון הי"ד, בן 48 ממצפה עדי, לוחם בגדוד 7056 בחטיבה 226 של יוצאי חטיבת הצנחנים, מפיצוץ מטען בכפר ג'בין בדרום לבנון.
