הכתב הצבאי של ערוץ 14, הלל ביטון רוזן, עומד במוקד ביקורת קשה לאחר שדיווח על תקרית המטען בלבנון בטרם הושלם עדכון המשפחות ובניגוד לבקשת דובר צה"ל (ערוץ 7)
פרטים חדשים: טראמפ השתולל כשנודע על הפלת הטייסים
טראמפ דרש לפעול לחלץ את שני הטייסים מיד, ויועציו השאירו אותו מחוץ לחדר בזמן שקיבלו עדכונים שוטפים, מחשש שחוסר הסבלנות שלו יפגע בתהליך, ועדכנו אותו רק ברגעים משמעותיים
הוול סטריט ג'ורנל מדווח פרטים על מאחורי הקלעים ביום שבו מטוס קרב הופל באיראן, והטייס והנווט חולצו במבצע הירואי.
הנשיא טראמפ רתח מזעם בבוקר שבו נפל מטוס ה-F15 באיראן, וצעק על יועציו במשך שעות, ואמר בין היתר כי "האירופים לא עוזרים". טראמפ נזכר במשבר בני הערובה באיראן בתקופה הנשיא ג'ימי קרטר והזהיר כי "זה עלה להם בבחירות", והוסיף: "איזה בלגן".
רקע על משבר בני הערובה: במשך 444 ימים מ-4 בנובמבר 1979 ועד ל-20 בינואר 1981, הוחזקו 52 דיפלומטים ואזרחים אמריקאים כבני ערובה בטהראן, על ידי השלטון האסלאמי המהפכני החדש, שעלה לשלטון בעקבות המהפכה האסלאמית באיראן.
טראמפ דרש לפעול לחלץ את שני הטייסים מיד, ויועציו השאירו אותו מחוץ לחדר בזמן שקיבלו עדכונים שוטפים, מחשש שחוסר הסבלנות שלו יפגע בתהליך, ועדכנו אותו רק ברגעים משמעותיים.
טראמפ דרש מהצבא לחלץ אותם באופן מיידי. אבל ארה"ב לא הייתה בשטח באיראן מאז הפלת הממשלה שהובילה למשבר בני הערובה, והם היו צריכים להבין איך להיכנס לשטח איראני מסוכן ולהימנע מממלחמה עם הצבא האיראני.
עוד דווח, כי לאורך המלחמה פרסם הנשיא טראמפ כמה "פוסטים קיצוניים" מבלי להתייעץ עם צוות הביטחון הלאומי שלו, כמו למשל האיום "להשמיד ציבילזציה באיראן", ואמר כי הוא חשב שאם הוא ישדר את הרושם של חוסר יציבות מצידו זה עשוי לדחוף את איראן להסכמות בשולחן המשא ומתן. סוגיית מצר הורמוז הפכה למקור מרכזי לתסכול עבור טראמפ, שהופתע עד כמה קל להשבית אותו, ואמר כי "בחור עם רחפן יכול לסגור אותו".
טראמפ דרש מהצבא ללכת לאסוף אותם באופן מיידי. אבל ארה"ב לא הייתה בשטח באיראן מאז הפלת הממשלה ב-1979 שהובילה למשבר בני הערובה, והם היו צריכים להבין איך להיכנס לשטח איראני מסוכן ולהימנע מהצבא של טהרן עצמה.
טראמפ מתמודד עם הפחד שלו משלו משליחת חיילים לאזור סכנה שבו חלקם ייפצעו וחלקם לא יחזרו הביתה, בדומה לנשיאים אחרים שהיו במלחמות.
טראמפ התנגד לשליחת חיילים אמריקאים לכבוש את האי חרג', נקודת יציאה ל-90% מייצוא הנפט של איראן. למרות שנאמר לו שהמשימה תצליח, וכיבוש השטח יאפשר לארה"ב גישה למצר הורמוז, הוא חשש ממספר בלתי מתקבל על הדעת של נפגעים אמריקאים.
ובכל זאת, הוא יצא בהצהרות מסוכנות ללא מעורבות צוות הביטחון הלאומי שלו - כולל פוסט שלו על תוכניות להשמדת הציוויליזציה האיראנית - באומרו כי חוסר יציבות עשוי לדרבן את האיראנים לנהל משא ומתן.
עוד דווח בוול סטריט ג'ורנל, כי טראמפ החליט לצאת למלחמה אחרי שקיבל תדרוך מראש הממשלה נתניהו בפברואר 2026, ושיחות עם בעלי ברית כמו הסנאטור לינדזי גרהאם, ואמר שהוא "סומך על הצבא שיצליח". בשיחות עם יועציו אמר: "תראו כמה מהר ניצחנו בוונצואלה".
באיראן, המלחמה החלה עם הוצאתם להורג של המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, ובכירים איראנים נוספים. לטראמפ הוצגו בכל בוקר סרטונים של פיצוצים מדהימים ברחבי השטח האיראני. יועצים אמרו שטראמפ ציין בפניהם עד כמה הצבא מרשים, ונראה כי הוא נפעם מהיקף הפצצות.
