המשטרה פתחה בחקירת נסיבות תאונת דרכים קטלנית בכביש 57 מדרום לצפון סמוך למחלף ניצני עוז, שבה נהרג אדם
המגעים להסכם: בישראל ידונו עם לבנון - הפסקת האש תוארך?
גורמים דיפלומטיים מצביעים על התקדמות משמעותית במגעים, כשפגישת ההכנה הקרובה צפויה לקבוע את מועד ומיקום המו״מ הישיר - לצד דיון בהארכת הפסקת האש והמעורבות האמריקאית הגוברת
פגישת הכנה שנייה בין נציגים לבנוניים וישראלים צפויה להתקיים כבר ביום שלישי או רביעי הקרוב, כחלק מהמאמצים לקדם פתיחת ערוץ מו״מ ישיר בין הצדדים. כך דווח בערוץ MTV Lebanon.
מדובר בהמשך ישיר לפגישה הקודמת שנערכה בוושינגטון, בה השתתפו שגרירי ישראל ולבנון, ונחשבה לצעד חריג יחסית במגעים בין המדינות. כעת, הפגישה הנוספת אמורה להתמקד בגיבוש ההסכמות המקדימות - ובראשן קביעת המקום והזמן המדויקים לפתיחת המשא ומתן הישיר.
במקביל, נמסר כי אחת הסוגיות המרכזיות שתעלה לדיון היא האפשרות להארכת הפסקת האש בין ישראל ללבנון.
לפי הגורמים המעורבים, ארצות הברית לוחצת להאריך את ההסדרה הזמנית, כאשר ההצעה עומדת על פרק זמן שנע בין עשרה ימים ועד חודש, במטרה לאפשר את המשך המגעים המדיניים ללא הסלמה ביטחונית.
בנוסף, מתברר כי מאחורי הקלעים נבחנת גם אפשרות מדינית נוספת: ביקור של נשיא לבנון בוושינגטון, במסגרת שיחות מדיניות מתואמות. עם זאת, גורמים מדגישים כי האפשרות לפגישה ישירה בינו לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו עדיין רחוקה, ונחשבת בשלב זה למורכבת במיוחד מבחינה פוליטית וביטחונית.
