מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 21°c
באר שבע 25°c
חיפה 18°c
ירושלים 24°c
בית שמש 23°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
ו' אייר התשפ"ו | 23.04.2026
תל אביב 21°c
באר שבע 25°c
חיפה 18°c
ירושלים 24°c
בית שמש 23°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

צה"ל מתריע: חמאס משתקם בחסות הפסקת האש

מסמך מודיעין של צה"ל שנשלח בתפוצה מצומצמת לדרג המדיני חושף: חמאס מצליח לשקם באופן משמעותי את כוחו ברצועה • הארגון מנצל את משיכת הזמן כדי להסדיר את הזרוע הצבאית, לגייס פעילים מואץ ולהשתלט על הסחורות ההומניטריות

צה"ל מתריע: חמאס משתקם בחסות הפסקת האש
פעילי חמאס בעזה צילום: פלאש90

מסמך מודיעין של צה"ל שנשלח בתפוצה מצומצמת בימים האחרונים לדרג המדיני מתריע, שבחסות הפסקת האש חמאס מצליח להשתקם באופן משמעותי, כך פרסם הערב (רביעי) ירון אברהם בחדשות 12. 

"חמאס מושך זמן ובינתיים מסדיר ומשפר את בניין הכוח שלו ברצועה, בהיבטי שיקום הזרוע הצבאית, גיוס פעילים מואץ, השתלטות על סחורות והפגנת ריבונות אזרחית ושלטונית בשטחים שהוא מחזיק".

הטענה במסמך הזה היא שחמאס עדיין לא מצליח לייצר קפיצת מדרגה, אבל באופן הדרגתי הוא משתקם. לטענת גורמי ביטחון, ההתפתחות בגזרות השונות - במלחמה מול איראן ומול לבנון - משרתת את חמאס, כי הקשב האמריקני מופנה למקום אחר. חמאס מנצל את זה, ופשוט מושך זמן ולא עומד בהתחייבויותיו כפי שנוסחו בתכנית השלום של טראמפ.

בכירים אחרים במערכת הביטחון מדגישים: "אם לא יהיה תהליך של פירוז ופירוק - נחזור לנקודת האפס. מה שקורה עכשיו זה שיקום תמורת כלום".

חמאס עזה איראן צה"ל הפסקת אש

 צבע אדום

art