מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 21°c
באר שבע 25°c
חיפה 18°c
ירושלים 24°c
בית שמש 23°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
ו' אייר התשפ"ו | 23.04.2026
תל אביב 21°c
באר שבע 25°c
חיפה 18°c
ירושלים 24°c
בית שמש 23°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

התחפושת ששיגעה את המדינה: התגובה המפתיעה של "הראשון לציון" מטקס המשואות

לאחר שהצליח לבלבל את המשתתפים בטקס הדלקת המשואות, הרב אייל ציונוב מסביר מדוע אימץ את גלימת הרב הראשי ולא חוסך בביקורת על המתקיפים: "אין בכך שום בעיה משפטית"

התחפושת ששיגעה את המדינה: התגובה המפתיעה של "הראשון לציון" מטקס המשואות
הרב אייל ציונוב צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

לאחר שנצפה אמש (שלישי) בטקס הדלקת המשואות כשהוא לבוש בבגדי ה'ראשון לציון', השמורים בדרך כלל לרב הראשי הספרדי בלבד, הרב אייל ציונוב התייחס הערב לראשונה לסערה שהתעוררה בציבור. בראיון לנתן משי ברדיו "קול ברמה", הבהיר ציונוב את פשר הלבוש הייחודי ודחה את הטענות על הטעיית הקהל.

"תלמידיי קנו לי את הגלימה הזו כמתנה", סיפר הרב בראיון. "התחלתי ללבוש את זה בפורים וראיתי שהקהל מאוד התחבר לזה ואהב את המראה. מאז, הציבור מבקש להזמין אותי לאירועים תורניים ולשיעורים כשאני לבוש כך".

בתגובה לתהיות שעלו על הבחירה בלבוש המזוהה עם ה'ראשון לציון', הסביר הרב: "אין בכך שום בעיה משפטית. אני לא מתחזה לרב ראשי ולא לראשון לציון, ואני לא מתכוון להחליף את הלבוש שלי בגלל טענות כאלה ואחרות".

הבלבול בטקס המשואות והביקורת ברבנות

כזכור, במהלך האירוע הממלכתי, שנערך אמש, התמקדו המצלמות באדם עטוי גלימה ומצנפת המזוהים עם הראשון לציון. אלא שלא מדובר היה בגאון הרב דוד יוסף, אלא ברב אייל ציונוב - דמות מוכרת ברשתות החברתיות, שנצפה לאחרונה כשהוא מאמץ את הלבוש הייחודי.

נוכחותו של הרב ציונוב במקום יצרה בלבול בקרב חלק מהקהל, כאשר מספר משתתפים אף ניגשו אליו בבקשה לקבל ברכה, מתוך מחשבה כי מדובר ברב הראשי. לצד זאת, גורמים ברבנות מתחו ביקורת חריפה על המקרה ואמרו כי "מדובר בליצן שמסתובב כך, ולא פעם ולא פעמיים עושה בעיות".

תגובת השב"כ לסוגיית האבטחה

האירוע העלה גם תהיות באשר לאבטחת הטקס, אולם בשירות הביטחון הכללי מיהרו להבהיר כי לא מדובר בכשל. בהודעה רשמית נמסר כי ציונוב זוהה כבר בכניסתו כאדם שאינו הרב הראשי, ועבר בידוק מלא ככלל המוזמנים. עוד נמסר כי "בשום שלב לא נכנס למתחם המאובטח שבו נמצא ראש הממשלה, ולא נשקפה כל סכנה לאישים המאובטחים בטקס".

פרובוקציות קודמות: הגלימה בהר הבית

בתוך כך, זו אינה הפעם הראשונה שבה ציונוב מעורר סערה. בשבועות האחרונים הוא אף עלה להר הבית כשהוא לבוש באותם בגדים. בעקבות זאת, גורם בשב"כ פנה ללשכת הגר"ד דוד יוסף - הידוע בהתנגדותו לעלייה להר - כדי לברר את פשר המהלך. בלשכה הבהירו כי הרב כלל לא היה במקום, ורק אז התברר כי מדובר בציונוב.

אייל ציונוב הראשון לציון הרב הראשי תחפושת טקס המשואות

 צבע אדום

art