מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 17°c
ירושלים 19°c
בית שמש 16°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
י"ב אייר התשפ"ו | 29.04.2026
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 17°c
ירושלים 19°c
בית שמש 16°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ראש מדור ההסתות לבג"ץ: הפרקליטות השחירה את פניי במכוון

סנ"צ אודי רונן טוען כי הפרקליטות הציגה בעניינו מידע חלקי ומגמתי בדיון בבג"ץ בן גביר, ופנה לבית המשפט בבקשה להגיש את מלוא החומרים

ראש מדור ההסתות לבג"ץ: הפרקליטות השחירה את פניי במכוון
השופט יצחק עמית בדיון הדחת בן גביר צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

סנ"צ עו"ד אודי רונן, ראש מדור ההסתות במשטרת ישראל, הגיש היום (רביעי) בקשה דחופה לבית המשפט העליון נגד היועצת המשפטית לממשלה והפרקליטות, בטענה כי הוצגה בעניינו תמונה חלקית, מגמתית ושקרית במסגרת הדיון בבג"ץ בן גביר. כך פורסם בערוץ 14.

לטענתו, במסגרת הדיון בעתירות נגד השר לביטחון לאומי, הציגה הפרקליטות מסמך הכולל הודעות וואטסאפ ששלח, במטרה לטעון כי פעל לכאורה נגד חופש הביטוי או נגד מתנגדי שלטון, ובכך לבסס טענה כי פעל בשליחות השר ולהצדיק את הקפאת תפקידו.

רונן טוען כי הוצגו רק חלקים מההתכתבויות, בעוד הודעות נוספות, שבהן הבהיר כי עסק אך ורק באיתור תומכי טרור ומסיתים לטרור, הושמטו. לדבריו, הפרקליטות ידעה כי לאורך השנים פעל בתחום ההסתה לטרור, השתתף בדיוני חקיקה, הופיע בוועדות הכנסת וריכז פניות רבות בנושא.

במכתב ששלח לבית המשפט כתב כי בפרקליטות בחרו "להציג בפינצטה מגמתית לבית המשפט רק את ההתכתבויות המזיקות", תוך השמטת חומרים שלדבריו היו משנים את התמונה. עוד טען כי לאחר הדיון, שבו הושווה בין היתר ל"שטאזי", פנה ליועמ"שית, למשניה ולפרקליטים שעסקו בתיק בדרישה להגיש הודעה מתקנת - אך לא נענה.

"כתב הטענות בחלק זה הוא שקר מוחלט המיועד לפגוע בח"מ אישית, להשחיר את שמו בפני הרכב מורחב של בית המשפט", כתב רונן. "הפרקליטות ידעה היטב את העובדות לאשורן ובכל זאת העלימה אותן מכתביה ומטיעוניה. כתוצאה מהצגת הדברים החלקית והמניפולטיבית נשמעו בדיון אמירות חסרות תקדים כנגד הח"מ".

רונן מבקש מבית המשפט לאפשר לו להגיש את כלל ההתכתבויות, ההודעות והמכתבים שלדבריו הוסתרו, במטרה "למנוע עיוות דין חמור" ולהציג בפני השופטים את התמונה המלאה.

אודי רונן מדור ההסתות משטרת ישראל בג"ץ

 צבע אדום

art