גילי כהן: דיווחתי במהדורת כאן חדשות: מערכת הביטחון דורשת לקבל עשרות מיליארדי שקלים שהובטחו לה על ידי ראש הממשלה - וטרם הועברו. חלק מהכסף, 12 מיליארד לפי מקורות, תקוע באישור וועדת כספים, ולמעשה לא קודם בשלהי כהונת הכנסת. ברקע הדברים, התעשיות הביטחוניות מדווחות על חוב של מיליארדים של משרד הביטחון אליהם, מה שעלול להשפיע על קווי הייצור והפעילות של אותן חברות. אבל כרגיל הסיפור הוא גם פוליטי. הסיכוי להעברת הכסף בעת הנוכחית קלוש, והפך להיות לזירת התגוששות בעדכון הביטחוני בין ראש הממשלה לראש האופוזיציה, אליו זומן באופן חריג אלוף מכהן, ראש אגף התכנון. אבל בעצם אישור העברת הכסף - מסונדלת גם הממשלה הבאה, תהיה אשר תהיה, לשאלת סדר העדיפויות שלה והקצאות הכספים.
"הוריתי לירות": האולטימטום של טראמפ לאיראן והאיום בחיסול
טראמפ הורה לצי להשמיד כל סירה שתמלכד את מצר הורמוז וחשף כי 159 ספינות כבר הוטבעו. במקביל שיתף הנשיא מסר הקורא לחסל את מתנגדי העסקה באיראן, בזמן שהשיחות הוקפאו והפסקת האש הוארכה תחת לחץ כבד של הבית הלבן
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ העלה היום (חמישי) את רף האיומים מול טהראן באופן דרמטי. בהודעה שפרסם ברשת החברתית הורה הנשיא לצי האמריקני לפתוח באש ולהשמיד ללא היסוס כל כלי שיט שינסה להניח מוקשים במימי מצר הורמוז. "הוריתי לצי של ארצות הברית לירות ולהרוג כל סירה, קטנה ככל שתהיה, שמניחה מוקשים במים", כתב טראמפ והוסיף כי "אין מקום להיסוס".
בציוץ חשף הנשיא נתונים על היקף הלחימה הימית עד כה וטען כי 159 ספינות מלחמה של האויב כבר נמצאות בקרקעית הים. במקביל להנחיות הפתיחה באש הורה טראמפ לשלש את היקף הפעילות של שולות המוקשים האמריקניות הפועלות במרחב המצר, במטרה להבטיח את חופש התנועה הימי ולנקות את האזור מאיומים באופן מיידי.
בצעד תוקפני נוסף המכוון ישירות אל המאבקים הפנימיים בהנהגה האיראנית, שיתף טראמפ את דבריו של הפרשן מארק תיסן מרשת "פוקס ניוז". תיסן התייחס לקרע בין הפלגים בטהראן ואמר כי "אם יש באיראן שני פלגים, אחד שרוצה עסקה ואחד שלא, בואו פשוט נהרוג את אלו שלא רוצים את העסקה". השיתוף של הנשיא מדגיש את הקו הנצי שהוא נוקט מול הגורמים המעכבים את המשא ומתן.
המסר של הנשיא מגיע בזמן ששיחות השלום באסלאמאבאד הוקפאו והפסקת האש הוארכה. נראה כי בבית הלבן החליטו להפעיל לחץ מקסימלי על הגורמים הקיצוניים בטהראן, ובראשם אנשי משרדו של מוג'תבא חמינאי שמערימים קשיים על המשא ומתן. טראמפ מבהיר במעשיו כי מבחינתו כל האופציות נמצאות על השולחן, כולל פגיעה ישירה במי שינסה לחבל באפשרות להסכם.
