מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 27°c
חיפה 18°c
ירושלים 26°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
ז' אייר התשפ"ו | 24.04.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 27°c
חיפה 18°c
ירושלים 26°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סטודנט יהודי נאלץ להמתין בקור מקפיא מחוץ לחדרו בשבתות

על פי תלונה שהוגשה, הסטודנט ננעל מחוץ לבניין מגוריו פעמים רבות בשבתות כי הכניסה רק עם כרטיס אלקטרוני, ונאלץ להמתין בחוץ, לעיתים במזג אוויר קפוא במשך יותר משעה, בתקווה שסטודנט אחר שגר בבניין יאפשר לו להיכנס

סטודנט יהודי נאלץ להמתין בקור מקפיא מחוץ לחדרו בשבתות
אילוסטרציה צילום: unsplash

מכללת וויליאמס, בית ספר פרטי לאמנויות בוויליאמסטאון, מסצ'וסטס, בארה"ב מונעת מסטודנט יהודי אורתודוקסי לשמור שבת, כך עולה מתלונה שהגישה מרכז לואי ברנדייס לזכויות אדם.

על פי התלונה, המכללה דחתה בקשות של הסטודנט, ששמו לא פורסם, לקבל מפתח פיזי לחדר המעונות שלו לשימוש בשבת, כאשר שימוש בכרטיס אלקטרוני לפתוח את הדלת נאסר בשבת.

בתלונה נטען כי המכללה הפרה את חוק הדיור ההוגן (FHA) בכך שהפלתה את הסטודנט בשל דתו. על פי התלונה, המוסד לא נתן לסטודנט גישה מלאה ושווה לדיור ולארוחות הנדרשות בקמפוס.

"מכללת וויליאמס התייחסה שוב ושוב למנהגיו הדתיים של הסטודנט כלא תואמים את חיי המגורים בקמפוס וגרמה לו להרגיש לא רצוי כחבר מן המניין ושווה בקהילת הקמפוס בשל אמונותיו הדתיות. לפני תחילת שנת הלימודים, המכללה עודדה אותו לא לגור בקמפוס בשל דתו, ואמרה לו לא להגיע לוויליאמס אם לא יוכל להתמודד עם האתגרים שיעמדו בפניו בעת קיום מנהגיו הדתיים" נכתב בתלונה.

על פי התלונה, הסטודנט ננעל למעשה מחוץ לבניין מגוריו פעמים רבות בשבתות, ונאלץ להמתין בחוץ, לעיתים במזג אוויר קפוא במשך יותר משעה, בתקווה שסטודנט אחר שגר בבניין יאפשר לו להיכנס. במספר הזדמנויות, הסטודנט פנה לנציגי המכללה כולל מנהלי דיור, כדי לבקש מפתח לגישה לבניין, ובקשותיו נדחו שוב ושוב עקב "חששות בטחוניים" שלא פורטו. כתוצאה מכך, הסטודנט סבל ממבוכה, השפלה, סטיגמה חברתית ומצוקה רגשית, ולעתים קרובות הוא נאלץ להישאר בחדר המעונות שלו בשבתות כדי להימנע מנעילה מחוץ לבניין אם יעזוב.

על פי התלונה, מכללת וויליאמס גם הפלתה את הסטודנט בבקשתו למזון כשר, המכללה סירבה לספק אוכל כשר והציעה לסטודנט ארוחות טבעוניות שאותן לא יכל לאכול כי הן לא כשרות.

מכללת וויליאמס דורשת מרוב הסטודנטים להתגורר בקמפוס במשך כל ארבע שנות הלימודים, עם זאת, המכללה שוב ושוב דחתה את בקשות הסטודנט לקבל את זכויות הדת שלו.

ארצות הברית (ארה"ב) שמירת שבת אנטישמיות

 צבע אדום

art