עמית סגל: היום בבית המשפט: נחשפה הודעה שכתב החוקר אריה זיינדשטדט לחוקרת ציפי גז (כיום כבר שופטת) חודשיים לפני אישור היועמ״ש הראשוני לחקירת נתניהו בתיק הדגל. החוקר שולח אליה הודעה בה הוא מתלונן על מפקדו אלי לוי: ״בתפקידו כמנהל מחלקת חקירות, פעל הנ"ל תוך מידור ההנהלה הבכירה והיחידה המשפטית, התעלם מעמדתם המקצועית והוביל קו שכולו מוכוון השגת מטרות יחצ"ניות להאדרת שמו על חשבון שמם הטוב של נבחרי ציבור ובכירים בשירות הציבורי תוך התעלמות בוטה מחובתו המקצועית להפעיל סמכות רק מקום שמתקיימת תשתית ראייתית מספקת. בפעולות, פגע הנ"ל בכללי המנהל התקין, חרג מסמכותו, ניצל לרעה את מעמדו. פעילותו נגועה אינטרסים זרים ומעלה חשדות לכאורה לביצוע עבירות הפרת אמונים.״*
נפטר העיתונאי הוותיק ר' שאול שיף ז"ל - מעמודי התווך של 'הצופה'
אבל בעולם העיתונות הדתית: ר' שאול יצחק שיף ז"ל, ששימש במשך 40 שנה ככתב ועורך בעיתון 'הצופה', הלך לעולמו בגיל 84. המנוח, בוגר ישיבות נחלים וכרם ביבנה, היה דמות מוערכת בעולם התקשורת וברעננה בה התגורר. קווים לדמותו של העיתונאי שהחל במחלקת המנויים והפך לעורך לילה
ברוך דיין האמת: במוצאי שבת ליוו למנוחות את העיתונאי הוותיק ר' שאול יצחק שיף ז"ל, מי ששימש במשך כארבעה עשורים כאחד מעמודי התווך של עיתון 'הצופה' המיתולוגי, והוא בן 84 בפטירתו.
הלוויתו התקיימה בחצות לילה של מוצאי שבת בבית העלמין כפר נחמן ברעננה שם נטמן.
המנוח ז"ל נולד בישראל בי"א חשוון תש"ב לאביו ר' משה שיף ז"ל ולאמו מרת ציפורה ע"ה וגדל בעיר תל אביב. בצעירותו קנה את תלמודו בתלמוד תורה "יסודי התורה", ובהמשך קנה דעת בישיבת נחלים ובישיבת ההסדר 'כרם ביבנה'. בצה"ל שירת כקצין גיוס ארצי בלשכת הגיוס בשכונת נגה ביפו, ולאחר מכן רכש השכלה אקדמית באוניברסיטת בר אילן, שם למד ערבית ומדעי המדינה.
במשך כ-40 שנה היה שיף חלק בלתי נפרד ממערכת עיתון 'הצופה'. הוא החל את דרכו המקצועית כמנהל מחלקת המנויים של העיתון, אך עם השנים עבר לצד העיתונאי ושימש ככתב לענייני מפלגות ועניינים פרלמנטריים. בהמשך דרכו המקצועית אף שימש כעורך לילה במערכת העיתון, והיה מזוהה עם הקו המקצועי והערכי של העיתון לאורך עשורים.
מלבד עבודתו ב'הצופה', הטביע חותם בבמות נוספות: הוא היה כתב ועורך עיתון הסטודנטים "בת קול", ערך והגיש תוכניות ברדיו "רשת מורשת" במשך כשנתיים, והוציא לאור את העלון "בסוד שיח". כמו כן, כתב בעלון "בראש יהודי" ובמקומון "בחודש טוב" שיצא לאור ברעננה.
היה אוהב תורה ואיש חסד, מקורב לחסידות חב"ד וסיפר לJem על דמותו של הרבי זצ"ל, הוא התגורר בעיר רעננה והיה דמות מוכרת בקהילה הדתית בעיר. הוא הותיר אחריו דור ישרים מבורך, את רעייתו שולמית וארבעה ילדים ההולכים בדרכו. משפחתו מוכרת היטב בציבוריות הישראלית, אחותו, היא אמו של חבר הכנסת שמחה רוטמן.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

