שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
איראן עדיין מחזיקה בכ-440 קילוגרם של אורניום - כך היא תגיע לפצצה
החשש שפצצת גרעין תתפוצץ בלב דובאי, ריאד או תל אביב, יגרום למערב להיות מורתע ולשקול מחדש כל מתקפה נגד איראן
איראן עדיין מחזיקה בכ-440 קילוגרם של אורניום מועשר שמספיק ל-11 פצצות אטום. האורניום ככל הנראה קבור מתחת לאדמה במתקן הגרעין באספהאן ובאתרים נוספים שהופצצו כולם מספר פעמים בידי ארצות הברית וישראל.
בכאן 11 משרטטים את מסלול המרוץ לפצצה. אם האיראנים לא יוותרו על האורניום הזה - הם יוכלו "לרוץ לפצצה" בתהליך שיכול להסתיים בתוך פחות משנה.
השלב הראשון: האיראנים יצטרכו לחפור ולאתר את האורניום הקבור מתחת להריסות המתקנים שהופצצו, ואז במסווה של פינוי ציוד ועפר להבריח אותו מתחת לאף של הלוויינים והמל"טים האמריקניים והישראליים.ה
השלב השני: האיראנים יצטרכו להפעיל בחשאי כמה מאות צנטריפוגות במתקן ייעודי. בשנים האחרונות איראן ייצרה כמה אלפים כאלה וגם הפסיקה להצהיר איפה היא מסתירה אותן. הקמת מפעל כזה יכולה לקחת כמה חודשים בלבד וייתכן שהם בנו אותו כבר בסתר. כשזה יקרה הם יצטרכו בין ימים בודדים לכמה שבועות כדי להגיע מאורניום מועשר ברמה של 60% עד לרמה של 90%, בכמות שמספיקה לפצצת אטום אחת.
השלב השלישי: המרת האורניום למתכת. מדובר בתהליך כימי שצריך לקרות במתקן ייעודי כמו זה שהופצץ באספהאן, וגם אותו ייקח כמה חודשים לבנות - אבל ייתכן שגם הוא כבר נבנה בסתר.
על פי כאן 11, בשלב הבא תיכנס לפעולה "קבוצת הנשק" של איראן צוות מדענים חשאי שבונה את המנגנון של הפצצה. מדובר בחלק שאמור להתחיל את תגובת השרשרת שתיצור את הפיצוץ הגרעיני.
רוב הצוות חוסל בתקיפות ישראל והתשתיות שלו הופצצו, מה שדורש מאיראן להקים אותו מחדש כמעט מאפס. לפי חלק מההערכות, הניסויים בשלב הזה יקחו כחצי שנה, אבל כבר אפשר להתחיל אותם במקביל לפני סיום העשרת האורניום בניסויים "על יבש". השלמת השלב הזה תהפוך את איראן למה שנקרא "מדינת סף גרעינית".
השלב האחרון הוא מה שיביא את איראן ליכולת גרעינית מבצעית. בשביל זה דרוש טיל בליסטי מתאים, שזה משהו שלא חסר להם גם עכשיו. על ראש הקרב של הטיל הם יצטרכו להרכיב את המנגנון של הפצצה, באופן כזה שישרוד בהצלחה את השיגור.
כל זה יכול לקחת יותר משנתיים, אבל יש קיצור דרך שיכול לחסוך לאיראנים את כל הסיבוך של הרכבת הטיל: ניסוי גרעיני מוצלח מתחת לקרקע, כזה שיוביל לרעידה סיסמית שתתועד במערב.
החשש שפצצה כזאת תתפוצץ בלב דובאי, ריאד או תל אביב, יגרום למערב להיות מורתע - ולשקול מחדש כל מתקפה נגד איראן. או בקיצור, גם עכשיו - העיניים על הפצצה.
