שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
"חשש לאירוע רב נפגעים": נתניהו הורה לבטל את הילולת הרשב"י במירון
ההילולה הגדולה במירון בל"ג בעומר בוטלה: בתום הערכת מצב בפיקוד העורף הוחלט כי ביישובי קו העימות וכן ביישובים מירון, בר יוחאי, אור הגנוז וספסופה תחול מגבלת התקהלות של עד 1,500 איש | הרקע להחלטה - חשש כבד מאירוע רב נפגעים בצל שבריריות הפסקת האש
עקב השיגורים לצפון הודיע פיקוד העורף כי ביישובים בקו העימות, תחול מגבלת התקהלות של עד 1,500 איש. הקבינט המצומצם דן אמש באפשרות לקיום ההילולה ונתניהו הנחה לבטלה: "חשש מאירוע רב נפגעים".

בהחלטה נאמר: "בהנחיית ראש הממשלה בעניין הילולת רשב"י במירון ולאחר שהתקיימו מספר הערכות מצב ביטחוניות בראשות ראש הממשלה בנושא שבנדון ובשים לב לעדכון של פיקוד העורף החל מיום 26.04.2026 על מדיניות ההתגוננות ביישובי קו העימות ובישובים מירון, בר יוחאי, אור הגנוז וספסופה, באשר להגבלת התקהלות של עד 1,500 איש, הנחה ראש הממשלה כדלקמן:
אירועי הילולת ר' שמעון בר יוחאי במירון לא יתקיימו השנה במתכונת רבת משתתפים אלא במתכונת סמלית בלבד, בהתאם למדיניות ההתגוננות הנייל אשר ככל הנראה לא תשתנה עד מועד ההילולה.
הרקע להנחיה, החשש מאר"ן (אירוע רב נפגעים) בשל שבריריות הפסקת האש מול לבנון, קרבת האתר לגבול לבנון, שיגור רקטות לאזור וקושי בפינוי נרחב ובזמנים רלוונטיים, של משתתפי ההילולה. הנחיות פרטניות לגבי המתכונת הסמלית של ההילולה יימסרו סמוך יותר למועד ההילולה ע"י הגורמים המוסמכים".
כזכור ביום שישי האחרון דווח ב-ynet כי במערכת הביטחון הנחו את משרדי הממשלה המעורבים בהילולת מירון לעצור את ההיערכות, שכן בשל המצב הביטחוני לא יהיה ניתן לקיים אירוע בהשתתפות עשרות אלפים בהר סביב קברו של רבי שמעון בר יוחאי. אתמול התקיימה פגישה בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו יחד עם השרים מירי רגב, שלמה קרעי ואיתמר בן גביר, וכן ח"כ מאיר פרוש מאגודת ישראל, גורמים בהפקת ההילולה ונציגי צה"ל והמשטרה.
יוסי דייטש, הממונה על ההילולה במירון, אמר בפגישה כי "בשבת האחרונה היו במירון עשרת אלפים איש, ופתאום בל"ג בעומר אתה מגביל לאלף? אנשים ילכו ברגל עשרות ק"מ כדי להגיע למירון בכל מחיר". הדיון עסק בהילולת בר יוחאי בל"ג בעומר במירון בלבד, אך כעת נראה שהחלטת פיקוד העורף להחזיר את כל אזור הצפון למצב של הגבלות תהיה מה שהכריע את הדיון גם על מירון.
