סנקציות חדשות נגד מתנחלים ונגד ההתנחלויות צפויות לעבור באיחוד האירופי בתקופה הקרובה, כך אומר היום ל-N12 גורם אירופי בכיר שבקיא בפרטים, וכך עולה גם משורה של הצהרות פומביות של בכירים באיחוד. הצעדים מגיעים לאחר שניסיון לבטל את הסכם האסוציאציה בין ישראל לאיחוד האירופי נבלם בשבוע שעבר
בד"ה: האיש שהשכים לכותל והקדיש את חייו למען ילדים מיוחדים
בגיל 82 נפטר הבוקר בירושלים הרב אברהם משה דב מנדלסון ז"ל, מדמויות ההוד של שכונת גוש 80. בנו של הגאון רבי פנחס מנדלסון זצ"ל מפאג"י וממקורבי מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל. המנוח היה ממשכימי הקום לכותל המערבי והקדיש את חייו למען ילדים מיוחדים
ברוך דיין האמת: מירושלים מגיעה הבוקר הידיעה על פטירתו של הרב ר' אברהם משה דב מנדלסון ז"ל, משכונת גוש 80 בירושלים, שהלך לעולמו בגיל 82.
המנוח זצ"ל נולד בי"א בכסלו תש"ד לאביו הגאון רבי חיים פנחס צבי מנדלסון זצ"ל, מנקיי הדעת שבירושלים ומרבני שיכון פאג"י - סנהדריה, שהיה מתלמידיו של מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל, ולאמו מרת לאה ע"ה.
נפשו של אביו רבי פנחס זצ"ל נקשרה במשך שבעים שנה בנפשו של מורו ורבו הגרי"ש אלישיב זצ"ל. הוא ישב למרגלות מקומו בקדמת בית המדרש, והיה מראשוני המשכימים לשיעורו של מרן.
בהגיעו לפרקו נשא המנוח את רעייתו שתחי', בתו של הרב החסיד ר' משה אריה סקס זצ"ל, ויחד בנו את ביתם על אדני התורה והיראה.
המנוח היה ממשכימי קום לעבוד את עבודת בוראו בכותל המערבי דבר יום ביומו. הוא קבע עיתים לתורה תדיר, והתמסר בלב ונפש למען הילדים המיוחדים והשקיע את כל הונו ומעונו למענם. כל ימיו היו רצף של אהבת הבריות וקבלת ייסורים באהבה, כשצהלתו תמיד על פניו
הלווייתו תתקיים היום (שני) בשעה 14:00 בצהריים מביתו שברחוב גרוסברג 7 בשכונת גוש 80 בירושלים להר המנוחות, שם ייטמן.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
