מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 20°c
באר שבע 21°c
חיפה 18°c
ירושלים 23°c
בית שמש 18°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
י"ב אייר התשפ"ו | 29.04.2026
תל אביב 20°c
באר שבע 21°c
חיפה 18°c
ירושלים 23°c
בית שמש 18°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

קנצלר גרמניה לועג לטראמפ: "האיראנים חזקים, לאמריקאים אין אסטרטגיה"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה, אומר שאיראן נראת חזקה יותר ממה שארה"ב ציפתה והזהיר כי הסכסוך מחריף ללא אסטרטגיית יציאה ברורה. הוא אמר ש"אומה שלמה הושפלה על ידי טהראן"

קנצלר גרמניה לועג לטראמפ: "האיראנים חזקים, לאמריקאים אין אסטרטגיה"
פרידריך מרץ צילום: שאטרסטוק

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ לעג לנשיא טראמפ על דבריו כי "ארה"ב מננצחת" ואמר כי הנהגת איראן נמצאת בתהליך של "השפלת ארצות הברית" בסכסוך המתמשך.

מרץ אמר כי נראה כי וושינגטון חסרה אסטרטגיה ברורה ושאל "לאיזה סוג של יציאה ארה"ב עשויה לשאוף".

"האיראנים בבירור חזקים מהצפוי וגם לאמריקאים אין בבירור אסטרטגיה משכנעת באמת במשא ומתן", אמר מרץ במהלך ביקור בבית ספר במרסברג, עיירה באזור הולדתו סאוארלנד.

"הבעיה בסכסוכים כאלה היא תמיד: אתה לא רק צריך להיכנס, אתה צריך לצאת שוב. ראינו את זה בצורה כואבת מאוד באפגניסטן במשך 20 שנה. ראינו את זה בעיראק".

"כרגע, אני לא רואה איזו יציאה אסטרטגית האמריקאים יבחרו, במיוחד לאור העובדה שהאיראנים בבירור מנהלים משא ומתן במיומנות רבה - או במיומנות רבה לא מנהלים משא ומתן", אמר.

מרץ הוסיף כי "אומה שלמה מושפלת על ידי ההנהגה האיראנית, ובמיוחד על ידי מה שנקרא משמרות המהפכה".

מרץ אמר כי למצב המורכב במזרח התיכון יש כעת השפעה כלכלית שלילית חזקה על גרמניה. "כרגע זה מצב די סבוך", ​​אמר מרץ. "וזה עולה לנו הרבה כסף. הסכסוך הזה, המלחמה הזו נגד איראן, משפיעה ישירות על התפוקה הכלכלית שלנו".

גרמניה איראן מבצע שאגת הארי פרידריך מרץ

 צבע אדום

art