שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
ראש המוסד: עבודתם של אנשי נתניהו עבור קטאר - לא פגעה בביטחון המדינה
דדי ברנע אמר בשיחות לקראת פרישתו כי לא זיהה פגיעה ביטחונית או השפעה על המו"מ לשחרור חטופים בעקבות קשרי אנשי נתניהו עם קטאר. דבריו עומדים בניגוד לעמדת בכירים אחרים, בהם רונן בר
ראש המוסד היוצא, דדי ברנע, אמר כי הקשרים בין אנשי לשכתו של ראש הממשלה נתניהו לקטאר - לא פגעו בביטחון המדינה. הדברים שנחשפו ב'הארץ', נאמרו ע"י ברנע בפגישות עם אישים שונים לקראת פרישתו מהתפקיד.
לפי הדיווח של גידי וייץ, בשיחות הבהיר ראש המוסד כי אינו מתייחס להיבטים הפליליים של הפרשה, בהם אינו בקיא, אולם לדבריו במסגרת תפקידו הוא לא זיהה פגיעה במשא ומתן לשחרור החטופים או נזק ביטחוני אחר כתוצאה מעבודתם של אנשי ראש הממשלה בשירות קטאר.
בכתבה צוין כי דבריו של ברנע עומדים בסתירה מוחלטת לעמדתם של בכירים אחרים במערכת הביטחון ובראשם ראש השב"כ לשעבר רונן בר. בתצהיר שהגיש לבג"ץ כתב בר היא הפרשה "מעלה חשדות כבדים ביותר לפגיעה חמורה בביטחון המדינה, בדגש על פגיעה במשא ומתן לשחרור חטופים, חיזוק חמאס ופגיעה ביחסי ישראל-מצרים".
נזכיר: במרכז פרשת קטאר-גייט עומדים יונתן אוריך (יועצו של נתניהו), אלי פלדשטיין (יועצו לשעבר) וישראל איינהורן (אסטרטג שעבד בעבר עבור קמפיין הליכוד וחבר של אוריך).
לפי החשד, אוריך ופלדשטיין עבדו עבור קטאר בה בעת שעבדו בלשכת ראש הממשלה, בתיאום עם איינהורן. מטרתם, לפי חומרי החקירה שנחשפו, הייתה לנקות את קטאר מאחריותה למימון חמאס ולהציג אותה כמתווכת המועדפת לעסקת חטופים. לשם כך, לפי החשד, הם הפיצו בתקשורת הישראלית מסרים פרו-קטאריים ובגנות מצרים, שהוצגו כמסרים מפי מקורות ביטחוניים ומדיניים.
