שר האנרגיה האמריקני: סעודיה ואיחוד האמירויות יגבירו את תפוקת הנפט לאחר העימות עם איראן
היורה בוושינגטון הואשם בניסיון התנקשות בנשיא טראמפ
קול אלן, שפתח באש מחוץ לסעודת עיתונאי הבית הלבן בתחילת השבוע, הואשם הערב בניסיון להתנקש בנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ
האיש שניסה להסתער בארוחת ערב של איגוד הכתבים בבית הלבן עם נשק וסכינים, הואשם בניסיון להתנקש בנשיא דונלד טראמפ ועלול לעמוד בפני מאסר עולם אם יורשע.
האיש הופיע בבית המשפט היום כדי להתמודד עם אישומים הקשורים לעימות הכאוטי שהסתיים בירי, לפינויו של טראמפ מהבמה ולאורחים שמצאו מחסה מתחת לשולחנותיהם.
קול תומאס אלן נעצר לאחר הירי במוצאי שבת והואשם בבית משפט פדרלי בוושינגטון. הרשויות מסרו כי שוטר שלבש אפוד מגן נפגע מכדור באפוד אך צפוי להתאושש.
כזכור, במהלך קמפיין הבחירות לנשיאות, טראמפ שרד שני ניסיונות התנקשות. הראשון, כשחשוד פתח באש בעצרת בחירות בפנסילבניה ביולי 2024 ופגע באוזנו של הנשיא לפני שחוסל על ידי השירות החשאי. חודשיים לאחר מכן, נעצר חמוש שניסה לירות בטראמפ בזמן ששיחק גולף בפלורידה.
כלי תקשורת אמריקאיים דיווחו כי היורה שפרץ לנקודת ביקורת ביטחונית מחוץ לאולם אירועים בו נערכה ארוחת ערב בהשתתפות נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במלון בוושינגטון ביום שבת היה מהנדס מכונות בן 31 מקליפורניה.
שעות לאחר הירי מחוץ לאולם בו נערכה ארוחת הערב של אגודת כתבי הבית הלבן, פרסם טראמפ תמונה של החשוד כשידיו אזוקות מאחורי גבו, שוכב כשפניו כלפי מטה על שטיח מקיר לקיר.
